Windows 7 az új csoda?

Megjelent a magyar Windows 7

A Microsoft új operációs rendszere jelentősen leegyszerűsíti a PC-k kezelését, lehetővé teszi a számítógép gyorsabb indítását, kevesebb energiát fogyaszt, felhasználói felülete látványosabb, letisztultabb.

2009.11.01 09:32ma.hu

A Windows 7 magyarországi premierjét a Budapest Game Show 2009 keretében megtartott, bemutatókkal és gazdag programokkal színesített egész napos rendezvény keretében tartották meg. A Papp László Sport Arénában több ezer érdeklődő ismerkedett az új operációs rendszerrel és a legújabb játékszoftverekkel.

A Microsoft Corp. október 22-én New Yorkban jelentette be új operációs rendszerének globális bevezetését. A Windows 7 világos alapelvet követ: egyszerűsíti a felhasználó számára a PC-s feladatok elvégzését. Korszerűsített felhasználói felülettel rendelkezik, új szolgáltatásokkal könnyíti a mindennapi műveleteket, telepítése után az asztali és a hordozható számítógépek a korábbinál nagyobb sebességgel, gazdagabb funkcionalitással, ugyanakkor energiatakarékosabban működtethetők.

"Soha nem érezhették olyan jól magukat a PC-k, mint most, a Windows 7-tel" - mondta Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. - "Az új operációs rendszerrel olyan lehetőségek nyílnak meg a felhasználók előtt, amilyenekre eddig nem volt példa, s ezeket eddig soha nem tapasztalt rugalmassággal vehetik használatba. A Windows 7-tel a szó szoros értelmében személyi lesz a számítógép: mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb PC-t."

"A Windows közössége is sikeresen vizsgázott, hiszen a Microsoft csak felhasználóival, partnereivel és a független fejlesztőkkel közösen tudta megalkotni ezt az operációs rendszert" - tette hozzá Drajkó. - "Hálásak vagyunk az értékes hozzájárulásért, amely a világ minden tájáról érkezett, s amelyek révén valóban közös projektté vált a Windows 7."

A Windows 7 fejlesztése kezdettől fogva együttműködésre épült. A Microsoft mérnökei és fejlesztői az ügyfelekkel és a partnerekkel közösen dolgoztak az egyszerűbb PC-ről alkotott jövőképet megvalósító operációs rendszeren.
"A kezdeti értékesítési adataink a Windows 7 sikerét vetítik előre. A Microsoft új operációs rendszerének megjelenésekor, október 22-én 0 órától 1 óráig a Saturn budai áruházában rendkívüli nyitva tartás keretében kezdtük árusítani a Windows 7-et, egyetlen óra alatt többszáz darabot értékesítettünk belőle. A vásárlói jelzések alapján látszik, hogy jóval nagyobb a kereslet erre a termékre, mint a korábbi verzióra. Arra számítunk, hogy a szoftver felhasználóbarát jellege, gyorsasága és egyszerűsége miatt a későbbiekben is népszerű lesz a vásárlók körében. Törekszünk arra, hogy az általunk kínált hordozható és asztali számítógépek közül minél több legyen a Windows 7-et tartalmazó gép." - foglalta össze az első értékesítési tapasztalatokat, és az azok alapján kirajzolható jövőképet Balogh Péter, a Saturn koncepciómenedzsere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.