Az iTunes 9 nem ismeri fel a mobiltelefont

Megoldódik az iPhone és a Windows 7 összetűzése

A népszerű almás tapimobil és a redmondiak új szoftvere szépen lassan kibékülni látszik egymással.

2009.11.11 09:06ictpress

Az elmúlt időkben egyre többen panaszkodtak arra, hogy a 64 bites Windows 7 operációs rendszerrel szerelt és iTunes 9-t futtató PC-jükkel nem lehet szinkronizálni az iPhone-t. Az ily módon leginkább csak egyszerű médialejátszóként használható iTunes 9 nem ismeri fel a mobiltelefont, és különböző hibaüzenetekkel bombázza a felhasználót.

A problémát sajnos a számítógép újraindítása, illetve az iTunes újratelepítése sem orvosolja, most viszont végre felvillant a fény az alagút végén. Kiderült, hogy a szinkronizálási probléma csak azokat a felhasználókat érinti, akiknek számítógépében az Intel P55-ös alaplapi chipkészlete teljesít szolgálatot. Az alaplap gyártók közül ezúttal a Gigabyte reagált a leggyorsabban: a cég legújabb, bár egyelőre még nem végleges, hanem még csak béta állapotú firmware-je az ígéretek szerint gyógyírt jelent a problémára.

Az Intel nem kívánt kommentárt fűzni az eseményekhez, és egyelőre azt sem tudni, hogy a többi nagy alaplap gyártó, így például az Asus, vagy az MSI mikor lép majd az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.