Bestseller

A Windows 7 lealázza a Vistát

A Microsoft legújabb operációs rendszere rövid idő alatt világszerte igen népszerű lett.

2009.11.07 11:29ictpress

A redmondi mamutcég október 22-én kezdte meg a Windows 7 kereskedelmi forgalmazását, mely szoftver már az első heti eladási adatok alapján is rendesen beelőzte elődjét. Piackutatási adatok szerint a Windows 7-ből 234 százalékkal többet adtak el az első héten, mint a Windows Vistából annak hasonló kezdeti időszakában.

Emlékezetes, hogy a Windows Vista 2007 januárjában debütált, de enyhén fogalmazva nem lett belőle sikertermék, ami főleg a vártnál nagyobb gépigényének, lassú működésének és a különböző inkompatibilitási problémáknak volt "köszönhető". A Windows 7 kifejlesztése kapcsán a Microsoft ezekre a területekre fokozottan odafigyelt, és ennek jól láthatóan meg is lett az eredménye.

Az első héten tehát 234 százalékkal több Windows 7-et adtak el, mint anno a Windows Vistából, azonban szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a cég Windows 7-hez köthető forgalma csak 82 százalékkal nőtt a Vistához képest. Ez persze egyenes következménye annak, hogy a debütálás kapcsán világszerte igen komoly akciókat indított a Microsoft, így az új szoftvert sok esetben a hivatalos listaár töredékéért is meg lehetett vásárolni.

Érdekesség továbbá, hogy a legdrágább és egyben legokosabb Windows 7 verzióból, az Ultimate-ből az első héten kevesebbet adtak el, mint 2007-ben a debütálást követő első héten a Windows Vista Ultimate-ből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.