Célzott reklámokkal zaklat

Az Amazon gátat szab a Phorm reklámoknak

Az Amazon internetes áruház nem engedi, a kevéssé közkedvelt Phorm-rendszer számára oldalainak átvizsgálását, mert a rendszer célzott reklámokat küld a felhasználóknak - olvashatjuk BBC News online oldalán.

2009.04.20 08:05MTI

Az Amazon nemrég jelentette be, hogy nem engedi meg az internetes reklámrendszernek a hozzáférést. A Phorm a felhasználókról profilt készít, az általuk használt kulcsszavakat alapján. Sokak szerint ez a módszer nem legális, mert a Phorm az összes olyan honlapot átvizsgálja, amelyet a felhasználók meglátogatnak.

Jelenleg folyik a vizsgálat ellene, mivel az Európai Bizottság beperelte a reklámtechnológiát üzemeltető céget. Múlt hónapban pedig a brit Open Rights Group nevű internetes személyiségi jogokkal foglalkozó cég kérte arra a világ legnagyobb honlapjait, hogy egyöntetűen tüntessék el oldalaikról a Phormot.

Köztük volt a Microsoft, a Google/YouTube, a Facebook, az AOL/Bebo, a Yahoo, az eBay és az Amazon is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.