Meglepetés az Amazon új szolgáltatása

Amazon E-Book iPhone-ra

Új lökést kaphat az elektronikus-könyv piac, az Amazon.com bejelentette, hogy e-könyveit elérhetővé teszi az Apple iPhone, és iPod Touch használók számára is.

2009.03.04 18:00ictpress

A mai naptól az Apple App Store-ból letölthetővé válik az Amazon ingyenes Kindle alkalmazása, mellyel teljes hozzáférést kaphatunk az Amazon.com 240 ezer példányos e-könyv listájához, és bármelyik kötetet megvásárolhatjuk. Úgy látszik a cég stratégiát váltott, és a letölthető tartalmaira koncentrál inkább az e-könyv piacon, mint az olvasókészülékére, amiből múlt héten jelent meg a frissített verzió.

Sok elemzőt meglepett az Amazon új szolgáltatása, mert úgy tűnt, az Apple modelljét próbálja követni e-könyv olvasójával. Mostani döntése viszont azt sugallja, hogy inkább minél több e-könyvet akar eladni bármilyen készülékre, hogy minél több felhasználóval megerősítse a kapcsolatát, akik jó esetben elkezdenek mást is vásárolni az oldalon, írta meg a New York Times. Ian Freed, az Amazon elnökhelyettese szerint az iPhone jól kiegészítheti a Kindle-t, például ha az ember sorban áll egy boltban és olvasna egy kicsit.

Ezért is dolgoznak most olyan fejlesztéseken, mint az automatikus könyvjelző, amivel onnan folytathatjuk az olvasást a Kindle-n, ahol az iPhone-on abbahagytuk. A vásárlók már most hozzáférhetnek az iPhone alkalmazáson keresztül a korábban megvásárolt e-könyveikhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.