Az iPhone vagy a T-Mobile G1-en is elérhetőek

Több e-könyvet tesz elérhetővé a Google és az Amazon

A Google csütörtökön bejelentette, hogy a már PC-ken elérhető másfél millió könyvet magában foglaló digitális könyvtárát elérhetővé teszi olyan mobileszközökön is, mint például az iPhone vagy a T-Mobile G1.

2009.02.06 12:14ictpress

Szintén csütörtökön jelentette be az Amazon, hogy népszerű e-könyv olvasója, a Kindle után mobiltelefonokon is elérhetővé teszi könyveit, ám azt még nem tudni mikor. A Google lépése jelentősen kibővíti a mobileszközökön elérhető könyvek számát. Az Amazon Kindle olvasóján jelenleg 230 ezer könyv olvasható.

A Google könyvtárában található művek nem annyira népszerűek, mint az Amazon könyvei, mert régebbi kiadások, melyeket már nem véd a szerzői jog. Ezzel szemben a Kindle könyvtárában szinte kizárólag frissen kiadott műveket érhetők el, köztük számos best seller, írja a New York Times. A Google tervei között szerepel, hogy frissítse könyvtárát, ehhez azonban előbb meg kell állapodniuk számos kiadóval.

A Google PC-n elérhető Book Search alkalmazásában a könyveket beszkennelt változatban tárolják, míg a mobilos változat csak egyszerű szöveg lesz, ezzel is egyszerűsítve a nyomtatást. Az okostelefonokra már jelenleg is számos alkalmazás készült, mely a digitális szöveg olvasását segíti, a népszerűségük gyorsan nő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.