Hamarosan itt az eSlick

E-könyv olvasó a Foxittól

A mostanáig csak szoftverfejlesztőként ismert Foxit bejelentette a cég első hardverét, mégpedig az eSlick névre hallgató e-könyv olvasót.

2008.12.22 09:11koac, ma.hu

A Foxit újonnan bejelentett olvasója, az eSlick a TXT és a PDF fájlokat támogatja. A gyártó a készülékhez mellékel Foxit Reader Pro Packet, illetve a Foxit PDF Creator névre hallgató szoftvert, mely gyakorlatilag bármilyen nyomtatható dokumentumból képes PDF-et varázsolni.

Az olvasó 128 megabájt belső memóriával rendelkezik, melyen MP3-kat is talál majd a jövendőbeli felhasználó. A csekélyke memóriát persze nyugodtan bővíthetjük akár 4 gigányira is, köszönhetően az SD-kártya olvasó slotnak. Az e-Slickhez maga a Foxit egy 2 gigás SD kártyát mellékel. A szövegek a Vizplex által készített 6 hüvelykes (E tinta) kijelzőn jelennek meg, melynek felbontása 600x800 pixel (166 dpi).

A mindösszesen 1 centiméter vastag készüléken Linux operációs rendszer fut. Az eSlick összesen három színben – fekete, fehér és szürke – jelenik meg. A felhasználók USB 2.0 segítségével tölthetnek fel fájlokat az eszközre.

Korlátozott ideig az olvasó 230 dolláros nyitóáron lesz megvásárolható, mígnem később beáll majd a „normális” 260 dolláros árra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.