Playtime

Nem rulett: Top 10 orosz alkalmazás és játék

Az Apple App Store és az Android Market révén az orosz cégek nemzetközi szinten kínálhatják portékáikat. De milyen alkalmazásokat tudnak ők?

2011.11.24 13:41Konrád - ma.hu

Power Amp, a kedvenc Android lejátszó a zene szerelmeseinek

Platform: Android
Ár: 4.99$
Fejlesztő: Maxim Petrov

A moszkvai Maxim Petrov (aka:Max MP) által fejlesztett Power Amp 2010 novemberében jelent meg és az egyik legjobb, harmadik fél által készített zenelejátszónak tartják.
 
Az alkalmazás gyakorlatilag az összes zenei fájltípust lejátssza. A vájt fülű közönség értékelte a 10 sávos grafikus equalizert, a különálló basszus és magas beállításokat, a headset támogatást, a zenefelismerő funkciót, és a lélegzetelállító témákat. Az alkalmazás képes a zenéket könyvtárakból és médiatárakból is lejátszani nagyon gyors kereséssel.

Speaktoit, még egy virtuális titkárnő a zsebben

Platform: Android (hamarosan iOS, WP, Blackberry és Bada)
Ár: Ingyenes
Fejlesztő és kiadó: Speaktoit

Ez a beszélő titkárnő egyben virtuális barátja az okostelefonnak, anyanyelven válaszol a kérdésekre, figyelmezteti a felhasználót a fontos eseményekre, indítja az alkalmazásokat és hozzákapcsol olyan webes szolgáltatásokhoz mint a Google, a Facebook vagy a Twitter. Az alkalmazás együttműködik az okostelefonnal térképkeresésben, hírek és képek keresésében, időjárás jelentések fellelésében, pénznem és mértékegység átváltásban, email küldésben és még sok mindenben.

Többféle kinézetű asszisztensünk is lehet, helyes szőke, vagy barna leányzó, jóképű ügynök, vagy bölcs professzor.

Stand O'Food, hamburgerkészítés a mobilon

Platform: iPhone, iPad, Android, PC
Ár: Ingyenes letöltés, fizetett funkciók és fejlesztések
Fejlesztős és kiadó: G5 Entertainment

Több millióan játszanak már ezzel a pörgős éttermes játékkal. A játékosnak gyorsan el kell készíteni a kívánt hamburgereket, hogy jóllakassa a kedves vendégeket mielőtt azok elhagynák az éttermet. Megtanulják a megfelelő sorrendben összerakni az ételt, és pénzt kereshetnek, amiért fűszereket és fejlesztéseket vásárolhatnak.

2009 júliusában jelent meg iPhone-ra azóta közel 2.2 millió letöltést produkált a különböző platformokon világszerte.

Noha a G5 Entertainment az egész világon operál, Oroszországban alapították, és a fejlesztési csoport jelenleg is Moszkvában illetve Harkovban tevékenykedik. Többtucat játékfejlesztővel állnak kapcsolatban, és az egyik legnagyobb játékgyártónak minősül az iOS és Android platformokra. Androidos játékai melyekből az első júliusban jelent meg a Marketen 3 hónap alatt 6 millió letöltést értek el.

Star Walk, mennyei csillagvizsgáló

Platform: iPhone, iPad
Ár: 2.99$ iPhone illetve 4.99$ iPad
Fejlesztő: Vito Technology

Eredetileg amatőr asztronómusoknak, diákoknak és profiknak szánt egyszerű oktatóeszköz volt, de - köszönhetően vonzó grafikájának és eredeti fícsöreinek - a Statr Walk mára széles nemzetközi közönséget érintett meg. A Nap Képe, ami rengeteg gyönyörű csillagfénykép közül válogat, a Star Spotter egy digitális iránytű, ami valós időben mutatja az eget és követi mozdulatainkat, és az Időgép, ami lehetővé teszi a múlt és a jövő csillagképeinek vizsgálatát mind-mind elnyerték a felhasználók tetszését. A 3D Föld nézet lehetővé teszi a csillagok bámulását bolygónk bármely pontjáról.
 
2010-ben ez az alkalmazás a top 10 eladott app között szerepelt. 2009-ben és 2010-ben is a legjobb alkalmazásnak nevezték és Apple Dizájn Díjat is kapott 2010-ben valamint szerepelt az iPad egyik reklámjában. A Star Walk elérhető angol, arab, kínai, holland, francia, német, olasz, japán, koreai, orosz és spanyol nyelven.

Wizee a mobil bevásárló tájékoztató

Platform: iPhone, Android
Ár: ingyenes
Fejlesztő: Wizee
 
Az alkalmazás segít eligazodni az orosz bevásárlóközpontokban, széleskörű tájékoztatást nyújtva a boltokról, termékekről és kedvezményekről nem utolsó sorban térképpel az áruházról és hamarosan városokról is.
 
Májusi bemutatása óta több mint 50 000-en töltötték el, és naponta legalább 3 000-en használják Moszkvában, Szentpéterváron és Novoszibirszkben. A Wizee tervei szerint az összes orosz nagyváros bevásárló helyeit szeretné lefedni tovább terjeszkedve a volt szovjet köztársaságokra, sőt gyakorlatilag az egész világon, hogy kiüsse a nyeregből a Fastmallt és a Point Inside-ot.

prev[2/2]
  1. Altergeo, az orosz Foursquare
  2. Power Amp, a kedvenc Android lejátszó a zene szerelmeseinek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.