Időzavart okoztak a készülékek

Alaposan megtréfálták gazdáikat az iPhone-ok

Kétórányi hátránnyal és meglehetősen feldühödött állapotban indult a vasárnapja számos amerikai iPhone tulajdonosnak, ugyanis a készülékek egy része nem előrébb, hanem hátrébb állította át az időt a szombat éjszakai tavaszi óraátállításkor.

2011.03.14 14:42MTI

A tulajdonosok egyike az interneten arról panaszkodott, hogy lekéste a vasárnapi misét, míg egy másik majdnem lemaradt a reggeli jógaórájáról. Egyikőjük dühében lehülyézte a telefonját, a legtöbben azonban csak segítséget szerettek volna kérni a probléma gyors orvoslásához.
   
Hamar kiderült, hogy az Apple készülékeinek egy része nem egy órával előrébb, hanem egy órával hátrébb állította át az időt a szombat éjszaka, így a telefonok mit sem sejtő gazdái két órás késéssel indították a vasárnapot.
   
Nem ez az első alkalom, hogy az elegáns készülékek bosszantó tréfát űztek a gazdáikkal. Szintén egy működési hiba miatt nem szólaltak meg a készülékek reggeli ébresztői az új év első napján, illetve a tavaly novemberi óraátállítással is komolyan meggyűlt a baja néhány telefonnak.
   
A mostani kellemetlenség azokat a tulajdonosokat érintette, akik az AT & T, vagy a Verizon mobilszolgáltatók előfizetői közé tartoznak. A kaliforniai Cupertinóban működő Apple vállalatot nem sikerült elérni a vasárnap folyamán.
   
A Twitteren minden esetre gyors megoldást kínáltak a pórul járt iPhone-osoknak: vagy kapcsolják ki a készüléket és indítsák újra, vagy állítsák át "repülőgép módba", majd vissza. Az Apple már több mint 100 millió iPhone-t adott el, amióta 2007-ben először piacra dobta a készüléket, amely azóta is különleges alkalmazásainak, köztük az internethasználatnak, a filmnézésnek és az autós útbaigazításnak köszönhetően vonzza a vásárlókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.