Gyorsabb és nagyobb tudású

Bemutatta új iPhone-ját az Apple

Bemutatta kedden az Apple legújabb, az előzőeknél gyorsabb és nagyobb tudású, beszédfelismerővel is felszerelt okostelefonját, az iPhone 4S modellt, amely GSM és CDMA rendszerben egyaránt működik.

2011.10.05 07:55MTI

A termékbemutatón, amelyet első ízben nem a megromlott egészsége miatt visszavonult Steve Jobs, hanem az Apple új vezérigazgatója, Tim Cook vezetett a kaliforniai Cupertinóban, elhangzott, hogy az új készülék iOS 5 szoftver segítéségével vezeték nélkül képes szinkronizálni a tartalmat a Mac vagy Windows rendszerű számítógépekkel.

Az új iPhone jobb kamerát és nagyobb felbontású szenzort kapott. A kétmagos, A5-ös processzor gyorsabb mint az előzőek, ami zökkenőmentessé és valósághűvé teszik a rajta futtatott akciójátékokat. Kétmagos az új iPhone grafikai chipje is. Az Apple a telefont ellátta a Siri elnevezésű "személyes asszisztens" alkalmazással is, amely a tökéletesített beszédfelismerő rendszer segítségével keres az interneten és olyan kérdésekre is választ tud adni, hogy szüksége lesz-e a felhasználónak aznap esernyőre.

Az október 14-től megrendelhető, új iPhone fehér és fekete színben lesz kapható, ára a 16 GB-os modell esetében 199 dollár lesz, a 32 GB-os 299, 64 GB-os készülék pedig 399 dollárba fog kerülni. Az iPhone 4-es 8 GB-os modellje mostantól 99 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban, a 2009-ben piacra dobott iPhone 3GS telefonokat pedig ingyen igénybe veheti az, aki kétéves előfizetői elkötelezettséggel rendelkezik az AT&T vagy a Verizon amerikai mobilszolgáltatónál. Az iOS 5 szoftver a iPhone 4 és 3 GS készülékek számára is hozzáférhető lesz.

Az Apple bemutatta az iPod-ok új sorozatát is, köztük a többérintős képernyővel ellátott Nano modellt. A Classic készülékekről nem esett említés, ami elemzők szerint annak a jele, hogy a modell gyártását leállíthatják.

Az új okostelefon bemutatása nem hozta lázba a piacot, amely egy iPhone 5-re számított egy A5-ös processzorral felszerelt iPhone 4-es, helyett, ezért az Apple részvényei csaknem 5 százalékkal estek a délutáni kereskedés folyamán. A Nielsen adatai szerint az iPhone 28 százalékos részesedéssel a második helyen áll az amerikai okostelefon-piacon a 43 százalékot birtokló Android mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.