Időjárás

32-33 fok is lehet szombaton

Az év eddigi legmelegebb napja jön szombaton, de a zivatarok sem maradnak el.

2020.06.12 14:55ma.hu

Kelet, északkelet felől igen meleg, de továbbra is nedves, labilis levegő áramlik fölénk, így a hétvége első napján az ország nagy részén kánikulára készülhetünk, 28-33 fokos maximumokkal - olvasható az Időkép előrejelzésében.

A napsütés nyugaton, délnyugaton lesz zavartalanabb, máshol ismét beindul majd a gomolyfelhő-képződés, és főként az ország északi-északkeleti felén, illetve a Dunántúl keleti, északkeleti részén alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Heves zivatarok is lehetnek, amelyekhez felhőszakadás, szélvihar, akár nagyobb méretű jég is társulhat, emiatt az északkeleti megyékben narancssárga figyelmeztetés érvényes.

A kánikula nem tart sokáig, vasárnap már csak helyenként közelíthetjük meg a 30 fokot, hétfőre pedig pár fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.