Megújul a vörösök csapata

Átszervezések és új arcok a Ferrari-nál

A Ferrari bejelentette, hogy szinte teljesen átszervezi, kicseréli szerelő és mérnöki gárdáját a 2009-es szezonra.

2008.12.23 11:31f1-live.hu

Ez a hír kissé érdekes, mert a marenellói istálló idén begyűjtötte a gyártók világbajnoki címét. Ennek ellenére változások lesznek, nyilvánvalóan a nagyobb sikerek érdekében. A Toro Rosso-nál dolgozó szakember, Massimo Rivola a Ferrari-hoz igazol.

A csapat vezetője, Stefano Domenicali erősítette meg hivatalosan is a változásokat. „Átszervezések lesznek, egyes részlegeket összevonunk, némelyik megszűnik. Mario Almondo a Gestione Industriale (utcai autók) részlegén fog dolgozni.”- mondta Domenicali a Gazzetta dello Sport-nak.

„Massimo Rivola, aki korábban a Toro Rosso-nál dolgozott a sporttevékenységeinket és a logisztikát fogja felügyelni, szervezni.”- folytatta a sort Domenicali.

„Továbbá lesz pár változtatás a pályákon is. A következőkben is Luca Baldisserri és a Andrea Stella vezeti majd a pályán a szervezkedést, ők fogják irányítani a mérnököket, illetve a tesztcsapatot is.”

„Diego Ioverno lesz a felelős a teendők összeszervezéséért, egybehangolásáért Mick Ainsley-Cowlinshaw-val közösen. Lesz egy emberünk, aki kifejezetten a KERS rendszerért fog felelni, ez pedig nem más, mint Thierry Baritaud.
”- zárta le a változások sorát Domenicali.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.