Figyelmetlenséggel simán el lehet űzni a férfit

Kell a pasi? Ha megfojtod, nem marad meg

Mitől lesz jó társ egy nő? A hölgyeknek elvileg nagyobb beleérző képességük van és értenek a dolgok elsimításához, de van, aki ezt félvállról veszi, vagy nem is érdekli. Pedig a kényes helyzetek kezelése a jó kapcsolat kulcsa!

2012.01.18 18:55ma.hu

Bár számos szerelmi tanácsadás és szakember igyekszik tippeket adni nekünk, hogyan tegyük igazán harmonikussá és kiegyensúlyozottá a kapcsolatot vagy a házasságot, garancia nyilván semmire sincs.

Az alap szabályok azonban valóban érvényesek, mit kell szem előtt tartani, hogy a szakítást elkerüljük. A kapcsolat lényege az lenne, hogy a párunkat boldoggá tegyük. Hogyan?

1. Megértés és támogatás


A kínos csend és az elfojtott agresszivitás igen hamar tönkreteszi a kapcsolatot. A férfiak a kedvesüktől támogatást várnak, még a legkényesebb, legnagyobb problémában is, de nem agresszív formában.

Barátságos és nyugodt hangnem a legjobb megoldás és a megnyugtatás kulcsa. Gyengédnek kell lenni a férfival és éreztetni vele, hogy nem szeretjük kevésbé azért, mert most valami nagy gondja van. Mellette állunk.

2. Mérsékelt diszkréció

A férfiak gyakran kíváncsiak dolgokra a kedvesük múltját és jelenét illetően. Tiszteletben tartják viszont, ha csak bizonyos történeteket mesélünk el, azaz marad a "mérsékelt diszkréció".

Tehát, ha olykor bevillan egy-egy fantázia az egykori barátunkról, azt semmiképp se osszuk meg az új kedvessel! Ahogyan az olyan piszkos fantáziákat sem, amelyekben ő nem szerepel...

3. Apró, csinos változások

A pasik kedvelik, ha a barátnőjük nem divatőrült, de azért követi a trendeket és olykor-olykor meglepi őket egy bombasztikus külsővel. Ha évtizedek óta ismerjük is egymást, fontos megújulni mindig egy kicsit. Kápráztassuk el egy-egy új ruhával, szexi fehérneművel néha a kedvest. Hisszük vagy sem, az is boldoggá teheti, ha a kedvenc színét viseljük.

4. Hagyjuk a barátaival is szórakozni

Gondoljunk bele: ha mi élvezzük a saját barátainkkal töltött időt, akkor ugyanerre a pasinknak is szüksége van. Sőt. Ez így fair! A külön töltött idő még jót is tesz a kapcsolatnak. Hagyjuk, hogy kibeszélje magát a fiúkkal, vagy csak megigyon egy sört barátai társaságában.

5. Ne "fojtsuk meg" a pasit!

Ismerjük meg a kedvesünk személyiségét, ez szükséges ahhoz, hogy tudjuk, mikor kell visszavonulót fújnunk és magára hagynunk egy kicsit. A nők hajlamosak olykor szinte megfojtani szeretetükkel a másikat, pedig ez nem túl célravezető, ha hosszútávon meg akarják a pasit tartani.

6. Dicsérjük meg

Hamis dicsérgetéssel persze nem kell előjönni, de fontos időről-időre megdicsérni a kedvest valamiért. Képzeljük magunkat a helyébe. Nekünk is jólesik és hangulatemelő, energiafokozó tud lenni, ha dicséretet kapunk. Ez motiválja is őt, és még inkább a kedvünkre fog tenni.

7. Hallgassuk figyelmesen

A tisztelet és a megbecsülés az egyik legfontosabb egy hosszútávú kapcsolatban. Akik tudnak aktívan hallgatni, kiérdemlik a szerelmet és megbecsülést. Ha tanácsot nem is tudunk adni bizonyos esetekben, a figyelmes hallgatás és megértés akkor is aranyat ér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.