Hajlamosabbak a diabéteszre a nagy cicikkel élők?

Kisebb veszélyben a kisebb mellű nők!

A kisebb keblekkel megáldott hölgyek általában nincsenek elragadtatva méreteiktől - kutatók szerint ugyanakkor örülniük kell annak, hogy nem méretesebbek azok a cicik.

2012.01.17 08:15ma.hu

Bár korábbi megállapítások szerint a mellrák és a mellméret nem függ össze egymással, az amerikai Harvard és a kanadai Toronto egyetem tudósai szerint a kisebb mellű nők kisebb mértékben vannak kitéve a 2-es típusú diabétesz kialakulásának, mint a méretesebb keblekkel élők.

A kutatók közösen összesen 92 106 nőt teszteltek - eredményeik szerint a D-kosaras melltartót viselő vagy ennél is nagyobb mérettel rendelkező hölgyeknél 20 évesen már háromszor akkora volt a rizikója a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának, mint az A-kosaras melltartót hordó nőknél.

Joel Ray professzor szerint az összefüggés abban keresendő, milyen a mellek fejlődése serdülőkorban.

"A pubertás időszakát az emelkedett inzulinrezisztancia is jellemzi. Olyan állapot, amikor a szervezet nem nyeli el a glükózt, ahogyan kéne, magas vércukorszintet okozva, mely előfutára a 2-es típusú diabétesznek."

Egészséges tiniknél ez eltűnik, amint a pubertás kor véget ér. Ám lehetséges, hogy a nagyobb keblekkel rendelkező lányoknál emeli a cukorbetegség kialakulásának esélyét későbbi életükre nézve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.