Most majd mindenki a mutatóujjat nézi

Mit árul el a kéz a péniszről?

Jobb, ha nem kezdjük el tüzetesen nézegetni a kezünket ezek után - Úgy tűnik, megállja a helyét az állítás, miszerint a rövidebb mutatóujjal, mint gyűrűsujjal rendelkező férfiaknak nagyobb pénisze van.

2012.01.11 10:15ma.hu

Kutatók szerint sokat elárulnak a férfiak ujjméretei arról, mi a helyzet "alsó fertályon".

Az Asian Journal of Andrology szaklapban megjelentetett új tanulmány szerint azok a pasik, akiknek a mutatóujja rövidebb, mint a gyűrűsujja, méretesebb pénisszel rendelkeznek, mint akik fordítva, azaz a gyűrűsujjuk a rövidebb.

Hogyan jutottak erre a következtetésre? A kutatók úgy vélik, a tesztoszteron, amelynek még az anyaméhben ki voltak téve a magzati állapotban levő férfiak, hatással van az ujj- és a pénisz hosszára is.

A korai tesztoszteronnak kitettség tükröződik az ujjakon, de a test más részein is, és számos egyéb módon van hatással ránk - mondta el Denise Brooks McQuade, a Skidmore College tudósa, aki azonban nem állt kapcsolatban a tanulmánnyal.

Mindenesetre a férfiak, akiknek a mutatóujja rövidebb, mint a gyűrűsujja, egyéb előnyökkel és hátrányokkal is rendelkeznek.

Nagyobb veszélyben vannak a prosztatarák szempontjából: esetükben fokozottabb a betegség kialakulásának kockázata. Ugyanakkor jobbnak bizonyulnak a sport- és a pénzügyek terén, valamint magasabb a spermiumszámuk is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.