A szerelmi élet megvitatására alkalmatlan emberek

5 ember, akiknek sose beszélj a szexuális életedről!

Lehet, hogy most visítani fogsz. Mert bizony nem is egyszer meséltél az alábbi embertípusoknak a szerelmi életedről. No, de a jövőre nézve még helyrerázhatod a dolgokat.

2012.01.08 14:55ma.hu

Sok esetben tűnhet megkönnyebbülésnek beszélni a szerelemi életünkről, a szexről, az esetleges párkapcsolati problémáinkról barátainknak. Természetesen sokat segíthetnek.

Vannak ugyanakkor bizonyos emberek, akiknek nem éri meg minderről kiönteni a lelkünket.

Íme a legrosszabb 5 típus, akikkel nem tanácsos megosztani a belső dolgainkat, különösen, ha azok szerelemmel és szexszel kapcsolatosak. Bosszantó és kínos szituációktól kímélhetjük meg magunkat...

1. A szingli barát

Sokszor azért kérjük ki egyedülálló barátaink véleményét, hogy érezzék, ők is fontosak az életünkben. Ám ezek az emberek nem a legjobb tanácsadók egy szerelmi életünkről szóló diskurzus során. Gyakran lehetnek szubjektívek, és elfelejtik a tényt, hogy a cél a probléma megoldása és nem a bosszúállás, vagy egy vad csajos éjszaka.

2. A házas barát

Vannak, akik valóban szerelemből házasodtak és akkor életük legjobb döntésének tartották a házasságkötést. Ám olyanok is, akik hosszú éveken át tartó kapcsolat után azért házasodtak, hogy magasabb szintre emeljék a kapcsolatukat. Ezek az emberek azt a tanácsot fogják adni, hogy a problémánk nem is olyan komoly, és várjunk, amíg a helyzet rosszabbra fordul.

3. Az "azt fogom mondani, amit hallani akarsz" barát

Sok ilyen ember van. Az igazság, az őszinte vélemény helyett inkább azt mondják nekünk, amit hallani szeretnénk. Olyan barátok segítségét kérjük, akikről tudjuk, hogy megmondják a valós véleményüket, mert az előbbi típus csak még kétkedőbbé tesz bennünket.

4. Az aranyásó barát

A barátok, akiket jobban érdekel az anyagi helyzet, mint az érzések, a legrosszabb választások egy intim és komoly probléma megtárgyalásához. Kerüljük őket, mert nem alkalmasak arra, hogy segítsenek. Inkább közömbösek és cinikusak szoktak lenni.

5. Az "én megmondtam neked" barát

Kerüljük azoknak az embereknek a társaságát, akik kritikusak, úgy általában a párkapcsolatokkal szemben. Óvjuk magunkat az "én megmondtam"- típusú megszólalásoktól. Próbáljuk csak a probléma egy részét előadni nekik, és meglátjuk a reakciót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.