Hogyan nézzen ki egy nyerő profil?

Online randi - ezt csináld, hogy ne kapj kosarat!

Ha eddig nemigen volt sikered az online randi-megbeszélések terén, lehet, hogy rosszul csinálsz valamit. Talán a profillal, vagy a hozzáállással van baj?

2011.10.24 14:25ma.hu

Amennyiben az internetes párkereső oldalakon nézelődik valaki, és komolyan is gondolja az ismerkedést, fontos tudnia, minek kell biztosan szerepelnie az adatlapján, és mi az, ami kerülendő. A hölgyek megsúgják, mit várnak el, mivel tehető vonzóbbá egy adatlap! Három kategóriába szedhetjük a lényeges dolgokat: fotók, profil és e-mailek.

Fotók

Az, hogy több hely is van képek elhelyezésére az adatlapon, nem jelent, hogy mindenáron tele is kell azt pakolni. Főleg nem előnytelen fotókkal. Ez nem Facebook, tehát 3-6 kép bőven elég. A legjobbakat válogassuk ki, és azzal induljunk neki a keresésnek. Ha rosszak is szerepelnek köztük - melyről talán azt hisszük, hogy előnyös...-, biztos, hogy a nők azt is kiszúrják és miatta nem fogják felvenni velünk a kapcsolatot.

Mi kerüljön a képre? Sok férfi hajlamos olyan képeket kirakni magáról, amelyen a barátaival szerepel. Miért? Kell összehasonlítási alapot adni a nőnek? A válasz nem. Mit szólnánk, ha azt látnánk, a hölgy nézegeti a képet, megállapítja, hogy "helyes ez a fiú, de a barátját cukibbnak találom..." Sokkal jobb, ha olyan fotót teszünk fel az adatlapra, ahol egyedül vagyunk.

Figyeljünk oda arra is, hogy a kép éles legyen! Legyenek a fotók között "érdekes" képek, olyasmik, amelyek támpontot adhat a nőnek, hogy felvegye a kapcsolatot. Legyen az kép, ahol a kutyánkkal pózolunk, vagy olyan, amelyen valamilyen sporttevékenység közben vagyunk láthatók.

A profil

Mindannyian láttunk már "szeretem a zenét, az utazást, és szeretek nevetni"-típusú profilokat. Ez nagyon szép, de a legtöbb ember szeret ilyesmit csinálni. Nem valami feltűnő dolog. Mondanak ezek arról valamit, milyenek vagyunk igazából? Aligha.

Olyasmivel jellemezzük magunkat, ami más, üdítő, mókás! Akár vastag betűvel is írhatjuk a rövid, de figyelemfelkeltő bemutatkozást, ha erre van lehetőség.

Olyan jellemzőket ne írjunk, ami szinte mindenkire igaz. (Pl. "az utóbbi pár évben abban a hitben éltem, hogy a munka, a baráti kör, a testmozgás során találkozni fogok valakivel", vagy "sokat dolgozom és nem sok lehetőségem van ismerkedni"). Ellenben az olyan, mint "engem válassz, engem válassz! Mint tanárnak, ez a kifejezés túlságosan is ismerős..." vagy a "szeretem az extra sós és vajas pattogatott kukoricát a moziban" megnevetteti a hölgyeket.

A profil ne legyen túl rövid, de túl hosszú sem.
Az első azt az érzetet kelti, hogy az illető nem foglalkozott túl sokat a dologgal, a hosszút viszont manapság keveseknek van türelme elolvasni.

- Tegyünk fel kérdéseket,
ha már beszédbe elegyedtünk valakivel. Helytelen, ha valaki főleg magáról beszél!

E-mailek

A levél legyen viszonylag rövid, de világos, és kérdéssel végződjön. Olyasmivel, ami felkeltette a lány profilján az érdeklődést, vagy érdekel bennünket. Legyen kicsit szó róla, és kicsit rólunk. Ez a megfelelő arány.

Minél több e-mailt kapunk, annál többet várhatunk. És ne gondoljuk azt, hogy csak azért, mert egy lány írt nekünk először, az a hölgy kétségbeesett! Éppen az ellenkezője: aktív. Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy küldözgesse az e-maileket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.