Kezdeményezni kell, vagy nem történik semmi?

Majd a pasi randira hív - arra várhatsz?

Ma is jellemző, hogy egy lány állandóan a neki tetsző fiún töri a fejét, de nem mer kezdeményezni. A fiúk pedig túl félszegek és félősek hozzá. Lehet, hogy ha ülünk és a randimeghívásra várunk, az sosem történik meg?

2011.10.06 15:55ma.hu

Valójában érthetetlen, hogy a kommunikációs lehetőségek korában is ugyanazt játsszuk, mint egykor. A lányok kezdeményeznének a pasiknál, de az nem illik; a fiúk pedig félnek próbálkozni, mert túlságosan félszegek, netán az elutasítástól tartanak.

És már elő is állt a patthelyzet. Mit lehet ilyenkor tenni? Okos enged, szamár szenved? Vagy mindkettő...?

Remek lehetőségeket mulaszthatunk el azzal, hogy nem szólalunk meg, és nem jelezzük a másik felé, hogy érdekel. Ugyan mit veszíthetünk? Különösen a fiatalabb korosztályra jellemző ez a magatartás.

A tiniknél, kamaszoknál gyakori, hogy a figyelem kimutatásában hibákat vétenek. Akad néhány nap, amikor úgy tesznek, mintha érdekelné őket a lány.

Mellé ülnek, fel akarják hívni magukra a figyelmét. Majd a következő nap szinte ignorálják, esetleg más lányokkal kezdenek flörtölni. Ez a kamaszlányt is elbizonytalanítja, még szép, hogy nem fog kezdeményezni.

Arra biztatnánk a kis hölgyeket, hogy ne féljenek kezdeményezni, ha már a fiúk ennyire bátortalanok. Mert könnyen meglehet, hogy hiába várnak heteket, hónapokat a kezdeményezésre.

Ha van rá lehetőség, kérdezzék meg szemtől-szemben, van-e kedvük valami közös programot csinálni. Ez a legbiztosabb módja, hogy megtudja, a fiú tényleg érdeklődik-e. Fontos viszont, hogy ne a barátok előtt tegyék fel a kérdést. És mindig legyen valami előre kigondolt ötletük, ha a válasz az: "persze. mit és mikor?"

Amennyiben nem ismerjük igazán az illetőt, próbáljuk valakitől megszerezni az elérhetőségét és csörögjünk rá telefonon. Manapság a közösségi oldalak is lehetőséget nyújtanak rá, hogy a kérdést feltegyük, személyesen azonban a másik reakcióját is láthatjuk, ami árulkodó lehet.

Azt se feledjük, hogy az interneten van rá lehetőség továbbítani az üzeneteket. Amíg nem vagyunk abban biztosak, hogy köztünk marad az üzenet tartalma, ne küldözgessünk e-mailt!

...és ha minket hívnak randira?

Nos, igen: az ideális eset. Mert azért legyünk bizakodóak, megtörténik. Hogyan reagáljunk?

- Mondjunk igent (feltéve, ha valóban találkozni akarunk az illetővel), de mást ne nagyon, mert felesleges illúziókba nem szép ringatni a másikat.

- Ne kezdjük el azonnal mesélni a barátnőinknek, mi történt (még azon melegében, amikor lehetséges, hogy a fiú el sem tűnt a közelből.) Ez visszatetsző és nem kelti megbízható ember benyomását.

- Ha e-mailt vagy sms-t kaptunk, tartsuk meg magunknak

- Amennyiben a személy érdekel, de az időpont a randira nem megfelelő, mondjuk azt: "nem tudok elmenni, mert családi programom van, de talán egy másik nap?"  Ne egyszerű nemet mondjunk, mert lehet, hogy nem érkezik újabb meghívás...

Az elutasítás

Nem kell összetörni az elutasítástól. Ez mindenkivel megtörténik élete során. Nem számít, mennyire kedves, szép, elbűvölő és okos, vagy népszerű - nem ez a lényeges.

Mindenkinek megvan, hogy milyen típusú ember tetszik meg neki. Lehet, hogy nem mi vagyunk azok. De lesz majd, akinek mi leszünk az ideálisak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.