Mégis vár az emberek többsége a szeretkezéssel...

Hány randi kell a szexig?

Hány találkozás kell ahhoz, hogy az ember rá merjen bólintani a szexre? Pontosabban, mennyi az illendő? Nem is olyan egyszerű kérdés ez, főleg, ha a vágy már az első randin tombol!

2011.08.29 19:00ma.hu

Erős a szexre csábítás manapság: szinte mindenhonnan zúdulnak ránk a szexre utaló jelzések, reklámok, plakátok, cikkek, műsorok, nehéz elhinni, hogy egyre több és több ember mégis kivár. Mármint, ha szexről van szó.

Egy nemrég végzett tanulmány szerint, melyet a Love-Sessions honlap közölt, az emberek jó része a mai világ "nyomása" ellenére is azt gondolja: a szex olyasmi, amit nem kell elsietni. Legtöbben úgy vélik, nagyjából három találka után lehet megtenni a lépést, amellyel jelezzük a másik felé, hogy szívesen lefeküdnénk vele.

Persze nem egyszerű feladat a kivárás, ha a vonzalom igen erős a randizgató férfi és nő között. A kémia komolyan próbára teheti az embert, amelyet sokszor nehéz tagadni és ignorálni.

Az ok, amiért sokan várnak az első szexuális együttléttel, az: szeretnénk valóban jobban megismerni azt az embert, akivel megosztják az ágyukat, pontosabban, akivel egy ilyen intim dologba keverednek.

Bármilyen kellemes is a szex maga, a legtöbb ember szeret egy közelebbi, valódi, őszinte kapcsolatot kialakítani azzal, akivel ágyba bújik. Ez nagyobb szerepet játszik a döntésében, mint az, mennyire izgatja a fantáziáját a közelgő szeretkezés.

Néhány randevú után már érezheti mindkét fél azt a fokú nyitottságot és bizalmat a másik iránt, hogy megtegye azt a bizonyos lépést. Majd jön a következő tapasztalat, hiszen még az sem biztos, szexuálisan összepasszolnak-e.

Nem elég ugyanis, ha két ember tetszik egymásnak, szükséges, hogy szexuálisan is illeszkedjenek, különben aligha ér a dolog valamit. Csak a jó beszélgetéseken, erős barátságon nem alapulhat egy kapcsolat, szenvedélynek is kell lennie!

Tehát ha szükségesnek érezzük kivárni bizonyos számú randit a "nagy tettig", hallgassunk érzéseinkre. Ne később bánjuk meg, hogy nem vártunk az elején eleget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.