Legyünk őszinték a neten (is)

Online randi: Vonj ki 10 centit a magasságából és szorozd meg 2-vel a súlyát?

Hacsak nem tanulunk egy fiúkkal teli iskolában, vagy találkozunk velük munkahelyen, meglehet, hogy szükségünk lesz az internet kínálta lehetőségre. A jó hír, hogy fiúk százai, ha nem ezrei vannak fent a neten, akik randizni szeretnének.

2011.04.27 13:00kamaszpanasz.hu

Másrészről viszont felkészültnek kell lenned és órákat kell eltöltened, hogy megtaláld a tűt a szénakazalban. Íme egy gyorstalpaló, hogy mit csinálj és ne az online randioldalakon!

Mit csinálj?

Tégy fel magadról egy mostanában készült fényképet és írj magadról egy őszinte leírást. Akadt olyan srác, aki órákig csorgatta a nyálát egy elképesztő, bikinis, szőke nő felett. Várva egy Cameron Diaz hasonmást, teljesen ledöbbent, amikor megjelent előtte egy kórosan elhízott nő egy otthonkához hasonlító ruhában.

Bedobott 3 feles tequilát, és elmenekült. Másrészről viszont a srácok megkönnyebbülnek és örülnek, amikor látják, hogy ugyanúgy nézel ki, mint a képeken, amiket felraktál (és tudták, hogy nem egy Cameronnal fognak találkozni). Már azért is nagyon hálásak, hogy nem rugaszkodsz el a valóságtól.

Mit ne csinálj?

Ne hidd naivan, hogy a róla készült fotó is ugyanolyan friss és igazi, mint a tied. Könnyen belefuthatsz egy randiba egy olyan sráccal, aki szinte tökéletesen néz ki a fényképen, valójában viszont felcsaphatna Drakulának, akkora hegyes, barna szemfogai vannak. Soha ne becsüld alá a Photoshop hatalmát!

Mit csinálj?

Tanuld meg az online randi-profilok szakzsargonját:

· Azt írja magáról, hogy "ennivaló". Fordítás: pufók.
· Azt írja, hogy "Mások által jóképűnek mondott..." Fordítás: persze, a mamája által.

· Ő "egy nagyvállalat stratégiai részlegének az ügyvezető alelnöke". Fordítás: Önálló vállalkozó, akinek van néhány jelentéktelen üzlete és központja a saját pincéjében van.

Mit ne csinálj?

Ne dőlj be az elcsépelt szövegeknek, mint: "Szeretném elkényeztetni álmaim nőjét virágokkal és gyertyafényes vacsorával." És óvakodj a tökéletes idegenektől, akik azt ígérik, hogy "együtt ültök majd a kandalló előtt" és "együtt sétáltok majd naplementekor a tengerparton." Az ilyen fickóknak csak egy dolog jár a fejében. Nem véletlenül csinálták végig a "101 dolog, amit egy nő hallani akar" tanfolyamot.

Mit csinálj?

Végezz egy kis matematikai számítást, ha a leírás túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen:

· Vonj ki 10 centit a magasságából!
· Szorozd meg kettővel a súlyát!
· Felezd meg a bevételét!
· Adj 10 évet a korához!

Mit ne csinálj?

Ne válassz randijelöltet fotó alapján! Túl egyszerű lenne szimplán végiglapozni a profilokat, választani egy Brad Pitt hasonmást, kihagyva a többi lépést.

Ne feledd, a valódi emberek kopaszodnak és lehet úszógumijuk, de attól még lehetnek elbűvölőek, ha megadod nekik az esélyt, hogy találkozzanak veled. Mindemellett, ha olyan vagy, mint az átlag, akkor valószínűleg te sem hasonlítasz Angelinára.

Mit csinálj?

Mozgasd a kommunikációt e-mailezésről telefonra! Néhány ember nagyon jó írásban - vagy csak van egy barátja, aki segít neki.

Telefonbeszélgetés alatt viszont valósabb képet kapsz a személyiségéről, ha egyáltalán van neki. Megjegyzés: Nem túl jó jel, ha a fociról szóló monológja alatt állandóan az órádat nézed és imádkozol, hogy megszakadjon a vonal.

Mit ne csinálj?

Ne add meg senkinek a lakcímed és ne adj ki semmi olyan személyes információt, ami elvezethet a címedre (otthoni telefonszám, vezetéknév vagy egy e-mail cím, ami tartalmazza a teljes neved).

Habár a legtöbb férfi ugyanolyan normális, mint te vagy, mégsem szeretnéd, ha Hannibal Lecter csengetne be hozzád. Még akkor sem, ha egy doboz belga csokival állít be. Még ha trüffeles, akkor sem :)

Mit csinálj?

Vedd lassabbra a dolgokat, még ha a hormonjaid ellened is dolgoznak. Szervezd az első találkozókat nyilvános helyen az első néhány alkalommal. Ha már többet tudsz róla, akkor felvehet az otthonodnál, vagy haza is vihet téged, de még ekkor se hívd fel magadhoz – még akkor se, ha arra hivatkozik, hogy ki kell mennie a mosdóba.

Mit ne csinálj?

Ne viselkedj úgy, mint egy gyerek az édességboltban. Ha találkoztál egy kedves és őszinte sráccal, akivel jól érezted magad a randi alatt, ne rohanj egyből a számítógép elé, amint hazaértél, hogy flörtölj egy tucat másik csábítóval. Az internet svédasztalán nem nehéz megzavarodni a sok vonzó sráctól, és ezáltal szem elől téveszteni az esetleges nagy Őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.