Egészségesebb ivarsejtekre van kilátás

Jobb a szórakoztató, okos férfi spermája?

Amerikai kutatók szerint a magasabb intelligenciájú és szórakoztató férfiaknak egészségesebbek az ivarsejtjeik.

2011.09.22 13:00MTI

A magasabb intelligenciájú, okos, szórakoztató férfiaknak egészségesebbek ivarsejtjeik vannak - fedezték fel amerikai kutatók.

Az Új-Mexikói Egyetem tudósai 400 vietnámi veteránt vontak "górcső" alá. Az alanyok amellett, hogy spermát adományoztak, szellemi tesztet is kitöltöttek.

Az eredmény egyértelmű összefüggést mutatott ki a sperma minősége és a szellemi szint között: annál jobb az előbbi, minél magasabb az utóbbi.

"A nyelv, a humor és az intelligencia mindkét nemnél azért alakult ki, mert mindkét nem számára szexuálisan vonzó"
- idézte Geoffrey Miller professzort a brit Metro újság.

Az amerikai kutatók feltételezik, hogy jó eszükkel és humorukkal azt üzenik a férfiak nőknek, hogy génjeik egészségesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.