Lefagyasztatta gyermeke spermáját

Két éve halott fiától akar unokát egy nő

Már fia 2 évvel ezelőtti halálakor tudta az anya, hogy egyszer még unokát szeretne, ezért a temetés előtt gyorsan levetette fia spermáját és lefagyasztatta azt.

2011.07.06 17:29ma.hu

A megtört szívű, gyászoló anya története már fia 2 évvel ezelőtti halálakor is felborzolta a kedélyeket, de nem véletlen, hogy ennyi idő után újra felszínre került a téma: Marissa Evans elérkezettnek látja az időt, hogy végre felhasználja imádott gyermeke lefagyasztatott spermáit és megtalálta az ehhez megfelelő béranyát is.

A tragédia 2009. március 29-én történt a texasi Austinban, amikor a 21 éves fiú egy éjszakai klubba ment barátaival és egy helybéli, a 30 éves Erik Skeeter rátámadt a 23 éves Hugo Lagunára. Nikolas Evans és Hugo gyermekkoruk óta jóbarátok voltak, együtt mentek 2008-ban a Texasi Egyetemre is, így a fiú gondolkodás nélkül a verekedők közé ugrott.

Csakhogy őt is megütötték ököllel, amikor pedig elesett, úgy ütötte be a fejét a járdán, hogy halálos agysérülést szenvedett. Az orvosok még egy darabig megpróbálták életben tartani, és két műtétet is végrehajtottak rajta, de hiába volt minden próbálkozás: egy héttel később, április 5-én közölték az anyával a fájdalmas hírt: fia biológiai értelemben halott.

Marissa Evans a fia fényképével (Fotó: Daily Mail)


Szervei miatt azonban továbbra is gépen tartották a testét, így két nap múlva a 44 éves anya váratlan döntésre szánta el magát: még mielőtt fia fizikai értelemben is meghal, levetette az orvosokkal a spermáját, mert úgy érezte, szeretne nagymama lenni. Ráadásul épp a Nik halála előtti hétvégén beszélgettek arról néhány baráttal együtt, hogy a fia mennyire jó apa lenne, így egy percig sem gondolt arra, hogy ötlete mennyire képtelenségnek hangzik.

Bírósághoz fordult és érvényes végzést szerzett róla, hogy engedélyezik a kérelmét, így aztán az orvosok mintegy 20 életképes spermiumot tudtak kivonni a begyűjtött ondóból, ami épp elegendő lehetőséget ad egy későbbi megtermékenyítéshez.

Ennek költségei Amerikában mintegy 150 ezer dollárra rúgnának, ezért külföldön keresett béranyát, Mexikóban a teljes eljárást megúszhatja mindössze 27 ezer dollárból. A béranyával soha nem találkozhat, ám azt engedélyezték neki, hogy megnézze a lehetséges petesejtdonorok profilját.

"Olyan nőt választottam, akihez véleményem szerint a fiam is vonzódott volna. Nem találtam pontosan olyat, de végül egy világosabb hajú, fénylő szemű nőre esett a választásom" - mesélte. Emellett olyan szempontok is szerepet játszottak a barátai által csak Missynek szólított nő döntésében, mint az egészségi állapot, testsúly, művészi érzékenység és jellem.

Döntését természetesen megosztotta Nik apjával is, akivel már korábban elváltak és a férfinak új családja van, ők egytől egyig ellenezték Missy terveit.

"Az emberek azt mondják, ez természetellenes, de csak az érthet meg, aki maga is elvesztette a gyermekét. Annyira sok ember van a világon, akik olyan szülőkhöz születnek, akik nem szeretik őket vagy rosszul nevelik. Ez a baba minden szeretetet meg fog kapni, amire csak szüksége van!" - magyarázta a nő. "Biztos vagyok benne, hogy helyesen cselekszem!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.