A félrelépés már nem fő bűn...?

"Megcsaltalak, de ez nem ok a válásra!"

Nem számít már fő oknak a félrelépés a válásoknál - úgy tűnik, a hírességek hűtlenkedési elfogadhatóbbá tették az "átlagember" számára a csapodárságot.

2011.09.01 13:00MTI

Erre jutottak egy brit tanulmány szerzői. A Grant Thornton házassági tanácsadó cég emberi kutakodtak a témában mintegy száz családjogászt kérdezve.

Kiderült, hogy a válók leginkább a szerelem elmúltát, az egymástól való elhidegülést hozzák fel döntésük okaként, ennek "népszerűsége" 27 százalékos.

A hűtlenség még tavaly is az első számú válóok volt, az idén a váló pároknak csak a 25 százaléka nevezte meg.

Angliában és Walesben egyébként 1974 óta nem volt olyan kevés válás, mint mostanság, ám ennek oka nem a házasságok "jósága", hanem csökkenése, mivel egyre kevesebb pár köti össze életét esküvővel.

A válások ritkulásában az is közrejátszik, hogy jó néhány pár a gazdasági visszaesés miatt halogatja a dolgot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.