Megcsalják párjukat, akik magukkal elégedetlenek?

Aggódom a szex miatt, hajrá, félrelépés?

Valószerűtlennek tűnik, de a férfiak és a nők nagyobb valószínűséggel csalják meg partnerüket, ha aggódnak a szexuális teljesítőképességük miatt - állapította meg egy tanulmány.

2011.06.25 12:00medipress.hu

Azok a férfiak, akik könnyebben jönnek szexuális izgalomba, átlagosan 4%-kal nagyobb valószínűséggel lépnek félre, ezzel szemben a nők szexuális izgalmi szintje egyáltalán nincs összefüggésben a megcsalás valószínűségével - derül ki a tanulmányból.

Azok a nők, akik gyakran aggódnak saját szexuális izgalmi szintjük, vagy orgazmusuk miatt, 8%-kal nagyobb eséllyel csalják meg partnerüket.

Eközben a férfiak 6%-kal nagyobb valószínűséggel lépnek félre, ha az impotencia, vagy a korai magömlés miatt szoronganak, állítja a tanulmány.

Kristen Mark, az Indianai Egyetem vezető kutatója szerint a szexuális életük miatt gyakran szorongó emberek felszabadulnak és csökken a bennük lévő feszültség, mikor olyan partnerrel létesítenek szexuális kapcsolatot, aki egyáltalán nincs tisztában az illető szexuális problémáival.

A kutatók 506 monogám férfit és 416 monogám nőt vizsgáltak a tanulmány során. A vizsgált személyek átlagos életkora 31 év volt, közülük minden második személy házasságban élt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.