Így csináljuk mi magyarok!

Minden második magyar férfi megcsalta már a párját

A férfiak 50 százaléka volt már hűtlen, a megcsalások 97 százaléka a házasságok hetedik évében történik meg, de a nők sem maradnak le sokkal a férfiak mögött.

2010.11.27 18:08lifenetwork.hu

Minden harmadik nő csalta már meg a férjét - derül ki az ország szextesztjének adataiból, amit több mint 220 ezren töltöttek ki.

S hogy milyen érdekességeket tartogat még az eredmény? Pár nap múlva, december 1-jén kiderül - ekkor láthatjuk ugyanis az ország szextesztjének kiértékelését a LifeNetwork TV-ben olyan sztárvendégekkel, mint Hajdúné Sarka Kata és Bárdos András, Rákóczi Feri, a Nyári lányok, Szorcsik Viki, Nagy Feró, Harsányi Levente, Rába Tímea.

A megcsalások 97 százaléka a házasság hetedik évében történik

A teszt eredményei alapján úgy tűnik, a férjek 37 százaléka lépett már félre, bár ez a hűtlenség nem a házasság korai éveiben fordul elő, ugyanis a 37 százalékos megcsalások 97 százaléka a hetedik, házasságban töltött év után történik csak meg.

Hogy miért a bűvös hetes? Erre nagyon sokan és sokáig keresték már a választ, ám megnyugtató magyarázat úgy tűnik, egyelőre nincs. Maradhat a feltételezés, hogy hét év után már nem olyan friss a kapcsolat, hogy addigra nagy valószínűséggel megérkeztek a gyerekek, így máshová kerültek a hangsúlyok, hogy ennyi év után a monotónia veszi át a szerepet.

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus úgy véli, ennél bonyolultabb magyarázat is igaz lehet, például az, hogy hét együtt töltött éve alatt már képesek vagyunk magunkban "modellezni" a másikat, addigra átvesszük azokat a tulajdonságokat és szokásokat, amelyeket a másik képvisel, tulajdonképpen az összecsiszolódás befejeződik: mindketten "új" emberekké válunk. És ezt az új személyiséget szeretnénk bemutatni a külvilágnak.

Ha a másik ezt engedi, és nem kontrollál, de elenged és visszavár, akkor megmaradhat a kapcsolat, ha nem, akkor nagy valószínűséggel zátonyra fut a párok viszonya, és ennek csak első fázisa a szex valaki mással.


szólj hozzá: Szex-Teszt 18+

Minden harmadik nő csalta már meg a férjét

A számok azt is mutatják, hogy tulajdonképpen a nők sem maradnak le sokkal a férfiak mögött, ha hűtlenségről van szó: a házas nők 34 százaléka szintén kacsintott már ki a kapcsolatból, illetve a tesztet kitöltő nők mintegy 25 százaléka tette ugyanezt. Ami azt jelenti, hogy minden negyedik nő volt már hűtlen élete során.

A házasok nagyobb valószínűséggel bocsátanak meg

A kérdésre, hogy ha fény derülne a hűtlenségre, képes lenne-e a megbocsátásra, avagy elhagyná a párját a megcsalt fél, úgy tűnik, nagy a különbség a házasságban élők és az egyéb párkapcsolati formában élők között: a nem házasok 77 százaléka elhagyná partnerét hűtlenség esetén, míg ez a szám a házasok körében csupán 33 százalék.

S hogy miért hűségesebbek azok a férfiak, akik nem élnek házasságban? Ez és még sok más érdekesség kiderül december 1-jén 21.05-kor a Lifenetwork tévében látható egyórás tévéshow-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.