Az evés és szex különös hatása

A kéjes örömök jótékony hatása

Amerikai kutatók megállapították, hogy az élvezetes táplálkozás és a szexuális együttlét befolyásolja a mindennapi stressz feldolgozását.

2011.05.21 17:41medipress.hu

Kiderült, hogy ezeknek a pozitív élményeknek a hatására sokkal könnyebben birkózunk meg a felmerülő problémákkal.

A Cincinnati Egyetem kutatói úgy vélik, ha csak akár egy hétig csökkenteni tudnánk a ránk nehezedő stresszt, akkor az hosszú távú haszonnal járna az egészségünk szempontjából. Kísérleteiket több patkánycsoporton végezték, két hétig.

Az egyik csoport naponta kétszer kapott cukros oldatot, a másik szacharinnal édesítettet, míg másoknak a párzásra volt lehetősége, végül az utolsó a kontrolt képezte, ezek az állatok nem részesültek édes örömökben. Ezek után vizsgálták az élettani és viselkedésbeli változásokat stresszhelyzetben.

A kísérlet folyamán azt tapasztalták, hogy mindkét édes táplálékban részesülő csoportnál, ill. azoknál, akik szexuális kapcsolatot létesíthettek társaikkal csökkent a pulzusszám és a stressz hormonok szintje, sőt barátságosabbak is voltak, mint a kontroll csoportban lévők.

 Mivel a hétköznapi stressz hatására is aktiválódik hormonrendszerünk és felesleges, sőt káros élettani folyamatok indulhatnak el, amelyek következtében pl. magas vérnyomás, gyomorfekély alakulhat ki, érdemes elgondolkodnunk, hogy vajon kellő élvezetben részesítjük-e testünket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.