Álságos kijelentések

Fidesz: "a baloldal csak szavazatokat akar a határon túli magyaroktól"

A Fidesz szerint teljesen hiteltelen a szocialisták minden egyes szava a határon túli magyarságról, "a bukott baloldal egyetlen dolgot akar tőlük: szavazatokat" - válaszolt a kormánypárt közleményben az MSZP elnökének szombati megszólalására.

2013.08.31 17:36MTI

Mesterházy Attila határon túli magyar pártok vezetőivel tartott egyeztetése után a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban arról beszélt: pártja úgy tud segíteni a határon túli magyar közösségeknek, ha nem avatkozik be a belügyeikbe, ha jószomszédi viszonyt ápol az érintett országokkal és ha jó kapcsolatot épít ki a környező országokban működő, ugyanabban a pártcsaládban tevékenykedő pártokkal.

A Fidesz reagálásában azt írta: a baloldal politikusai ma is rendszeresen a külhoni magyarok "ellen próbálják uszítani a hazai közvéleményt, és ma is azt a Ron Werbert alkalmazzák a gyűlöletkampányuk irányítására, akinek segítségével 2004-ben egyszer már magyart a magyar ellen fordítottak".

A kormánypárt szerint a szocialisták most is azzal a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel készülnek szövetségre, aki "a mai napig büszke rá, hogy kilenc éve a külhoni magyarok ellen uszította a fél országot, és ha rajta múlna, akkor egy tollvonással elvenné tőlük a kettős állampolgárságot".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.