Megölték és kifosztották

Pénteken búcsúztatják Király Tamás divattervezőt

Pénteken délelőtt 10 órakor kísérik utolsó útjára Király Tamást divattervezőt Gyöngyösön, az Alsóvárosi temetőben.

2013.05.23 14:17MTI

Magyarország egyik legismertebb divattervezőjét április 7-én olyan súlyosan bántalmazták budapesti lakásában, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az 1952. szeptember 13-án született Király Tamás avantgárd divattervező a nyolcvanas években kezdte karrierjét. "Korai munkáit a szigorú geometriai formák jellemezték, később fordult egy csillogó stílus felé és aranyozott, valamint ezüst laméból készült kreációkat alkotott. Valamennyi alkotása kézi készítésű. Úgynevezett divatkorzókat is rendez Budapest belvárosában" - olvasható a divattervező blogján, a www.kiralyfashion.blogspot.hu oldalon.

A Vogue magazintól az ID-ig minden nagy divatmagazin publikált róla. Egyetlen kelet-európai résztvevőként Vivienne Westwooddal is bemutathatta kreációit. Riport- és portréfilmet készített róla a BBC, a ZDF és a TV5 csatorna. Tárgyiasult álmait minimalistának, konstruktivistának lehet nevezni, olyannak, amely a giccs titokzatos világához tartozik. A Stern német hetilap "divatpápának" nevezte őt - áll a honlapon.

Legutóbb március 22-én és 23-án volt divatbemutatója Budapesten az Elle Fashion Show keretében a Millenáris parkban. Az utóbbi négy évben rendszeresen együtt dolgozott a Baltazár Színházzal, ahol értelmileg sérült színészek játszanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.