Március 21.

Kampány indul az online gyűlöletbeszéd ellen - a rasszizmus elleni világnapon

A fiatalokat megszólító kampány indul az online gyűlöletbeszéd ellen - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkársága kedden.

2013.03.19 14:45MTI

Hétfőn megalakult az Európa Tanács Fiatalok az online gyűlöletbeszéd ellen elnevezésű kampányának magyarországi irányító bizottsága. Az alakuló ülést Kiss Norbert, az Emmi ifjúságért és sportügyekért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

Mint kifejtették, a főként ifjúsági ügyekkel foglalkozó civil szervezetek képviselőből álló bizottság legfontosabb célja, hogy a fiatal generáció bevonásával hatékonyan lépjen fel az online gyűlöletbeszéd formájában megnyilvánuló rasszizmus és diszkrimináció ellen. A kampány felkészíti a fiatalokat és az ifjúsági szervezeteket, hogy felismerjék a gyűlöletkeltő jogsértéseket, és megtanulják, miként léphetnek fel ellenük.

"Az online közösségi tér is a közösségé, ezért az interneten is érvényesülniük kell emberi jogoknak" - írta közleményében az államtitkárság, hozzátéve, ennek figyelembevételével dolgozzák ki a kampány részleteit. A kampány hivatalosan a rasszizmus elleni világnapon, március 21-én, csütörtökön kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.