Plakátakció

Kovács László: az MSZP figyelemfelhívása nem gyűlöletkampány

Az MSZP plakátakciója nem gyűlöletkampány, csupán a kormány megalapozatlan dicsekvésének szembesítése az igazsággal.

2013.02.01 19:37MTI

Kovács László szocialista országgyűlési képviselő elmondta: arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy ez az a politika, amellyel szemben a szocialisták alternatívát kínálnak. Szavai szerint ezt a gátlástalan kormányzatot széles körű összefogással, a demokratikus erők együttműködésével lehet leváltani. 

Kovács László bizakodással tekint a 2014-es választásokra, mert - mint fogalmazott - egy olyan kormánnyal szemben, amely ennyi bűnt követett el a lakosság nagy része ellen, nemcsak érdemes, hanem lehet is alternatívát kínálni. 

Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi kormányzat egyik legnagyobb bűne a jogállam lerombolása, ennek a következménye az ellenőrizhetetlen és korlátlan központi hatalom, az úgynevezett centrális erőtér. Véleménye szerint az unortodox gazdaságpolitika hatása az, hogy "miközben a térség országaiban gazdasági fejlődés tapasztalható, Magyarországon recesszió van, illetve az Európai Unióban itt a legmagasabb az infláció". 

A banki különadók miatt nincs hitelezés, ezért panganak a beruházások, így nem jönnek létre új munkahelyek - sorolta a politikus. Mindezt súlyosbítja, hogy a kormány tönkretette nemzetközi, szövetségesi kapcsolatait, miközben a sokat emlegetett keleti nyitás, csupán "látványpékség", hiszen nincs semmilyen kézzelfogható eredménye - mondta Kovács László. 

A sajtótájékoztatón Sós Tamás, a párt Heves megyei elnöke azt mondta, hogy az Európai Unió közepén perifériára szorult Magyarország, és visszatértek az 1920-as évek, a hárommillió koldus országa. A tehetséges emberek elhagyják az országot, a hátrányos helyzetű térségek elnéptelenednek, és pang az Eger-Gyöngyös-Hatvan urbanizációs tengely, amely korábban egyike volt a Európa legdinamikusabban fejlődő térségeinek - hangsúlyozta Sós Tamás. 

Korózs Lajos, a párt elnökségének tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a társadalombiztosítás nyugellátási kasszájában 70 milliárd forintos hiány alakult ki. Szerinte ez annak is a következménye, hogy immár félmillió olyan magyar dolgozik külföldön, aki nem Magyarországon fizet járulékot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.