Győri Egyetem

Földesi Péter rektori pályázatát támogatja a szenátus

Földesi Péter egyetemi tanárnak, a győri Széchenyi István Egyetem logisztikai és szállítmányozási tanszékvezetőjének rektori pályázatát támogatta hétfői ülésén az intézmény szenátusa.

2013.03.04 17:49MTI

A tanácskozás után Író Béla főtitkár újságírókkal azt közölte: a voksát leadó 18 tag közül 16-an támogatták Földesi Pétert, míg Józsa László, a gazdaságtudományi kar dékánja és Rechnitzer János általános rektorhelyettes 6-6 szavazatot kapott.
   
A 20 tagú szenátus tagjai több jelöltet is támogathattak. A főtitkár emlékeztetett arra, hogy a szenátus állásfoglalása nem köti az emberi erőforrások miniszterét, aki javaslatot tesz az államfőnek a rektor kinevezésére.
   
Ez az első alkalom, hogy több pályázó közül választhatott a testület, amelynek azért kellett foglalkoznia az utódlás kérdésével, mert a 65 éves Szekeres Tamás rektor mandátuma a törvény erejénél fogva az életkora miatt június 30-án megszűnik.
   
A három pályázó február végén ismertette elképzeléseit. A megyei napilap akkor Földesi Péter pályázatából a minősített oktatók arányának emelését és a folyamatok racionalizálását, Józsa Lászlónak, a gazdaságtudományi kar dékánjának munkájából pedig a külföldi hallgatók arányának nyolc-tíz százalékra növelését emelte ki, utóbbit fél évtized alatt kívánta elérni a pályázó.
   
Rechnitzer János általános rektorhelyettes koncepciója a Kisalföld cikke szerint az új képzési formák - így az online kurzusok - térnyerését, a minősített oktatók számának, ezen keresztül pedig a pályázati forrásoknak a bővülését helyezte előtérbe. Az idegen nyelvű képzésekre a rektorhelyettes is a mainál szélesebb körben kívánt építeni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.