Budapest Open

Diákok vitája mottóval nemzetközi egyetemi vitaversenyt rendeznek

Diákok vitája mottóval nemzetközi egyetemi vitaversenyt rendeznek szombaton és vasárnap több fővárosi felsőoktatási intézmény részvételével.

2013.02.26 07:49MTI

A Budapest Open elnevezésű disputát másodszor rendezik meg, harminc országból több mint 150 egyetemista ütközteti érveit fontos közéleti témákban. A verseny kedvéért Budapestre utaznak mások mellett amerikai, pakisztáni, koszovói, katari, kínai és tunéziai diákok is, hogy megmérkőzzenek a parlamentáris típusú vitákon.
   
A szervezők tájékoztatása szerint a kezdeményezés célja, hogy hozzájáruljon a vitakultúra és a politikai diskurzus fejlődéséhez. A Budapest Open rendezvénnyel azt szeretnék elérni, hogy a színvonalas vitázás az oktatás alapvető része legyen Magyarországon is.
   
A verseny minden része nyitott a nyilvánosság számára, a viták nyelve angol. A rendezvény a Közép-európai Egyetem (CEU) , a Budapesti Corvinus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatóinak közös munkájával valósul meg. Az előzetes köröket a CEU-n tartják szombaton egész nap és vasárnap délelőtt, a döntő pedig vasárnap délután a Corvinus egyetemen lesz, ahol a CEU-n oktató Markos Kounalakis, az amerikai nagykövet férje köszönti majd a versenyzőket. A döntőben a négy legeredményesebb csapat vitázik egymással
   
Hétfőn és kedden világszerte elismert egyetemi vitaoktatók tartanak előadásokat a Corvinus egyetemen a magyar vitaélet felpezsdítésére, és ezekre szintén várják az érdeklődőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.