Fővárosi Közgyűlés

Megvannak az új bizottsági tisztségviselők az LMP-sek helyett

A Fővárosi Közgyűlés szerdán kormánypárti bizottsági tisztségviselőket választott azon testületek élére, amelyekben korábban az LMP-ből kilépett budapesti politikusok foglaltak helyet.

2013.02.27 11:31MTI

Az erről szóló előterjesztést a Fidesz-KDNP és a Jobbik támogatásával fogadták el.

A személycserék után Kaltenbach Jenőt Nagy István (Fidesz-KDNP) váltja a közgyűlés jogi, ügyrendi, nemzetiségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottsága elnöki tisztségében, a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság alelnöki posztját Orbán Gyöngyi (Fidesz-KDNP) kapja Somfai Ágnes helyét, míg Hanzély Ákostól Hutiray Gyula (Fidesz-KDNP) veszi át a pénzügyi ellenőrző bizottság alelnöki székét.

A volt LMP-s, jelenleg a Párbeszéd Magyarországért nevű szervezetben politizáló független képviselők bizottsági tagságukat megtarthatják; a pénzügyi testületben Kaltenbach Jenő váltja Hanzély Ákost.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.