Tucatnyi módosítót nyújt be az alaptörvényhez

Az LMP alaptörvénybe emelné a lakhatáshoz való jogot

Az LMP közel tucatnyi módosítót nyújt be az alaptörvényhez, amelyek között az is szerepel, amelyik beemelné a jogszabályba a lakhatáshoz való jogot.

2013.02.25 14:54MTI

A független képviselő úgy fogalmazott, hogy a Fidesz az alaptörvény újabb módosításával bebizonyította, hogy "a fércnél maradandóbb" művet tudott csak alkotni. Az állandó "hegesztgetés" viszont az alkotmányosság végjátékát jeleni, mert ha az Alkotmánybíróság jogellenesnek talál valamilyen intézkedést, azt a Fidesz az alaptörvénybe emeli - jelentette ki.
   
Az LMP közel tucatnyi módosító javaslatot nyújt be a mostani alaptörvény-módosítás kapcsán - mondta a politikus, aki ezek közül kiemelte a hajléktalanság kriminalizációja elleni módosító indítványukat. Szavai szerint amíg az ellenzéki párt a hajléktalanságot szüntetné meg, addig a Fidesz"a hajléktalanokat akarja kitakarítani az aluljárókból".
   
Az LMP módosító javaslatában lakhatáshoz való jogokat követel, miközben azt kéri a kormánytól, hogy az "ócsai projekt és az eszközkezelő befuccsolása" miatt hangolja át teljes lakhatási politikáját - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.