Fővárosi Közgyűlés

Elfogadták a költségvetés főszámait

Elfogadta a főváros 2013. évi költségvetésének főszámait szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

2013.02.27 10:32MTI

A testület a Fidesz-KDNP képviselőinek 18 igen és az ellenzéki pártok közgyűlési tagjainak 16 nem szavazatával döntött így. 

A költségvetés 324 milliárd 278 millió forintos kiadási és 260 milliárd 205 millió forintos bevételi főösszeget tartalmaz. A 64 milliárd forintnyi hiányból 41 milliárd 378 millió forintot az előző évek pénzmaradványaiból finanszíroznak, a fennmaradó részt fejlesztési célú, 30 milliárd 189 millió forint összegű hosszú lejáratú hitellel fedezik, és 7 milliárd 495 millió forint szolgál majd a hitelek tőketörlesztésére.
 
A költségvetés tárgyalásának második fordulója délután 4 órakor kezdődik. A 21 igen és 11 nem szavazattal elfogadott napirend alapján a Fővárosi Közgyűlés a költségvetésen kívül tárgyal egyes fővárosi közterületek nevének megváltoztatásáról, a bizottsági összetételnek az LMP-frakció megszűnése miatti megváltoztatásáról, az idei Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget rendezvénnyel kapcsolatos megállapodásokról, valamint a Főpolgármesteri Hivatal létszámcsökkentéséről is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.