Fővárosi Közgyűlés

Tarlós megállapodhat az adósság konszolidációjáról

Felhatalmazta a Fővárosi Közgyűlés Tarlós István főpolgármestert pénteken, hogy megkösse az állami adósságátvállalással kapcsolatos megállapodásokat.

2013.02.22 14:05MTI

A testület egyúttal arról is nyilatkozott, hogy nincs olyan betétje vagy egyéb számlakövetelése, amely kifejezetten egy adósságelemhez kapcsolódik vagy annak fedezete.

Az indítványhoz Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője módosító javaslatot nyújtott be, amely szerint a főpolgármester csak olyan megállapodást írjon alá, amely az adósságállomány százszázalékos állami átvételét tartalmazza. Indoklása szerint ez nem ambiciózus cél, mivel az állam 650 milliárd forint értékű ingatlant vett át, és ezen felül is megvont 200 milliárdnyi forrást a fővárostól.

A módosító javaslatot az előterjesztő Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes komolytalannak nevezte és nem támogatta.

Tarlós István pedig úgy reagált: lassan úgy érzi magát, mint "egy gyenge színvonalú külvárosi színházban, ahol tehetségtelen ripacsok erőlködnek". Hangsúlyozta: Horváth Csaba helyettese volt Demszky Gábor volt főpolgármesternek, amikor felvették a hiteleket, és erre kényszerítették a BKV-t is, miközben a társaságnak esélye sem lett volna a tartozásait visszafizetni. Az MSZP-nek címezve úgy fogalmazott: "cinizmusban minden morális határon túllőnek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.