Fővárosi Közgyűlés

Vizsgálja a főváros a Veres Pálné Gimnázium ingatlanjának helyzetét

Visszavonatta a napirendről a Veres Pálné Gimnázium belvárosi ingatlanjáról szóló előterjesztést Tarlós István főpolgármester, és vizsgálatot indít az ügyben.

2013.02.22 16:50MTI

A Fővárosi Közgyűlés pénteki ülésén szerepelt az oktatási intézmény Veres Pálné utcai épületének helyzete. Az ingatlan a fővárosi önkormányzat és a Veres Projekt 2007 Kft osztatlan közös tulajdona. 

A belvárosi épületből egy 1500 négyzetméteres területet kizárólag a kft., egy 2562 négyzetméteres részt pedig a fővárosi önkormányzat, illetve a gimnázium használ. Ugyanakkor az oktatási intézmény egy csaknem 300 négyzetméteres területű, a kft.-hez tartozó területen is folytat oktatást. 

A helyzet rendezésére vonatkozó javaslat már tavaly júniusban a testület előtt volt, de akkor tárgyalás nélkül visszavonták, mert felmerült, hogy a cég tulajdonosi helyzete nem átlátható. A tulajdonosi háttér azonban az előterjesztéshez csatolt cégkivonat szerint megváltozott, megfelel az átláthatóságnak.
 
Az előterjesztés megszüntette volna az osztatlan közös tulajdont, ugyanakkor a főpolgármester jelezte: további ismeretekre van szüksége, ezért indokoltnak tartja, hogy a testület ne tárgyalja a napirendi pontot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.