Megszületett a szakvélemény

Illegális abortuszok Várpalotán: gyanú alatt az orvos és közel száz nő

A Várpalotai Rendőrkapitányság magzatelhajtás bűntettének illetve vétségének megalapozott gyanúja miatt továbbra is nyomozást folytat egy helyi orvos, valamint közel száz, az ügyben érintett nő ellen.

2012.02.14 15:47ma.hu

A gyanúsítottak kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A rendőrség által kirendelt orvosszakértő szakvéleményében a kihallgatások során beszerzett adatokat alátámasztotta.

A Büntető Törvénykönyv úgy rendelkezik, hogy mind az az orvos, mind az az édesanya, aki a magzatot elhajtja, ill. elhajtatja, bűncselekményt követ el.  Magyarországon az abortusz engedélyhez kötött. Amennyiben ez az engedély nem születik meg, de a terhességet megszakítják, úgy a fenti bűncselekmény megvalósul.

A tavaly szeptemberben indult eljárás során felelősségre vont orvos előzetes letartóztatásban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.