Szemfüles járőrök miatt bukott a betörés

Sötét ruhában készültek a bezárt büfébe

Egy igazoltatás során három, betörésre készülő férfit fogtak el a veszprémi járőrök. Egyiküknél lőszert is találtak.

2012.02.14 15:11ma.hu

Hétfőn, az esti órákban Veszprém belterületén igazoltattak a járőrök három gyanúsan viselkedő, sötét ruházatba öltözött férfit. Az intézkedés során adataik ellenőrzését követően ruházatátvizsgálást hajtottak végre a feltartóztatott személyeken, melynek során egyikőjük zsebében hét darab, 0.22-es kaliberű láthatóan éles lőszert, a másiknál egy üvegvágót és védőszemüveget, míg a harmadiknál egy darab csípőfogóval ellátott multifunkciós bicskát találtak. Az átvizsgálás során ruházatukból még összesen 5 pár fehér és fekete munkavédelmi kesztyű is előkerült.

Az intézkedő rendőrök meghallgatták a három férfi magyarázatát a ruházatukban talált eszközök célját illetően. Az összefüggéstelen és bizonyítékokkal alá nem támasztható történeteket követően egyikőjük beismerte, hogy azzal a céllal érkeztek, és hozták magukkal az eszközöket, hogy betörjenek a 82-es főút hajmáskéri leágazójánál álló büfébe. Mivel korábban mindhárman Gyulafirátóti lakásotthon lakói voltak, jól ismerték a környéket is és a betörés elkövetésének gyanúját a lakásotthon jelenlegi lakóira akarták terelni.

A lőszereket magánál tartó férfit bűncselekmény elkövetésének meglapozott gyanúja miatt a rendőrök Veszprém Rendőrkapitányságra előállították, majd lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi két társát - mint bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket – szintén előállították és a betörés előkészületei miatt mindhármukat külön elszámoltatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.