Hibrid és hamburger

Feltölthetjük elektromos autónkat a svéd McDonald's-okban

A McDonalds étteremlánc svédországi központja a napokban bejelentette, hogy megkezdték a tesztelését azoknak az elektromos töltőállomásoknak, amelyeket hibrid autók számára állítanak fel a jövőben éttermeiknél.

2009.02.18 13:59Kapás Róbert, ma.hu

A meglepő ötlet az Elforsk brókercégtől származik, amely elsősorban az energiaipari szektorban tevékenykedik. Értesülések szerint az Elforsk 10 millió svéd koronás befektetéssel vállalta a töltőállomások telepítését, melyeknél a gyorséttermi étkezés rövid ideje alatt is jelentős mértékben tölthetőek a hibrid autók. Bár egy teljesen lemerült akkumulátor feltöltése 5-6 órán át is eltart, átlagosan 30-40 percet fognak az állomáson tölteni az ügyfelek.

Ugyan egyelőre csak párszáz tisztán elektromos autó és valamivel több hibrid személygépkocsi van az egész országban, az Elforsk számításai szerint 2020-ra hozzávetőleg 600 000 db-ra emelkedik majd a számuk. A töltőállomások bevezetése tehát előbb-utóbb elengedhetetlenné válik, a mostani projekt pedig példásnak és iránymutatónak bizonyul a környezetvédelemnek ezen területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.