Osztrák hitel a magyar autóra

Jövőre már 2600 elektromos autót gyárthat a Brixxon

Osztrák állami garanciával tud majd a stájer takarékpénztártól 1,5 millió eurós kölcsönt felvenni a Brixxon Elektromos Autó Kft., amely az ausztriai Weizben készül gyártani a Bontino elektromos autót .

2008.12.19 12:00MTI

A Napi Gazdaság pénteki írása szerint a Brixxon jövőre már 2600 elektromos személyautót és haszonjárművet állítana elő. Horváth Sándor László, a cég tulajdonos-ügyvezetője szerint a további fejlesztésekhez külön finanszírozásra van szükség, a cég elképzeléseit azonban támogatja az osztrák állam, a steiermarki gazdasági kamara, valamint a bécsi klímaalapítvány is.

A Bontinót elsősorban Ausztriában, Spanyolországban és Németországban értékesítik, felszereltségtől függően 5900 és 7300 euró közötti áron. A cégvezető a lapnak azt is elmondta, hogy újabb terveik - például a napelemes töltőállomások - megvalósításáról több külföldi befektetővel tárgyalnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.