Új vezető az AAA autónál

David Thorley az AAA AUTO új gazdasági vezérigazgató-helyettese

Az AAA AUTO igazgatósága David Thorley-t nevezte ki a Csoport gazdasági vezérigazgató helyettesévé. David Thorley a Nagy-Britanniában működő Ford Retail Ltd. Csoport pénzügyi igazgatói posztjáról érkezett a holland székhelyű cseh társasághoz.

2008.07.08 12:05ma.hu

Anthony James Denny, az AAA AUTO Csoport alapító vezérigazgatója a szakember kinevezése kapcsán elmondta: „David a fejlett brit piacon széles körű tapasztalatokra tett szert. Ezeket a tapasztalatokat és gyakorlati elképzeléseket szeretnénk hasznosítani az AAA AUTO tevékenységeinek továbbfejlesztésében.

David Thorley egész életében az autóiparban dolgozott, szakmai karrierjét 1979-ben a Lada gépjárműveket forgalmazó hivatalos importőrként, a Satra Motors-nál könyvelőként kezdte el. 1985-től a Lex Service plc. vállalatnál folytatja munkáját, mint huszonöt Volvo kereskedés tevékenységérét felelős üzletfejlesztési vezető.

1990-ben pénzügyi igazgatóként csatlakozott a Ferrari, a Fiat és az Alfa Romeo márkák forgalmazásával foglalkozó Otford Csoporthoz, ahonnan már mint vezérigazgató távozott 1997-ben. Ekkor az Inchcape Retail vállalatnál, amely egyike a legnagyobb brit franchise autókereskedéseknek, kontrolling vezetőként kezdi meg munkáját.

Ezt követően 2001-től pénzügyi igazgatóként folytatja tevékenységét a közel húsz, neves autómárkát forgalmazó brit társaság használt autókat értékesítő részlegén. A szakember 2003-ban csatlakozott a Ford Motor Company tulajdonában lévő Ford Retail Ltd. Csoporthoz, a Ford, a Mazda és az Iveco márkák brit forgalmazójához. Thorley úr a ranglétrán fokozatosan egyre feljebb lépve pénzügyi igazgatóként fejezte be tevékenységét az évenkénti 800 millió fontos forgalommal, 2800 alkalmazottal és az Egyesült Királyság területén összesen 55 telephellyel működő vállalatnál.

Az AAA AUTO-ról: 

Az AAA AUTO csoport csaknem 16 éve működik, és az eredeti székhelyéről a Cseh Köztársaságból folyamatosan terjeszkedik a régió további országaiba. Jelenleg 44 telephelyet irányít 5 országban: a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Romániában, Magyarországon és Lengyelországban. A cégcsoport a 2007-es év konszolidált adatai szerint 79 871 használt és új autót értékesített, elérte a 470 millió eurós forgalmat.

2007 szeptemberében a holland bejegyzésű AAA AUTO csoport bejegyzésre került a prágai és budapesti értéktőzsdéken. Az Ernst & Young által készült felmérés szerint az AAA AUTO csoport tavalyi bekerült Európa 10 legnagyobb autóforgalmazója köré.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.