Bővítés

Új üzletágat indított az AAA Auto

Az AAA Auto N.V. új üzletágat indított a prémium kategóriás gépjárművek értékesítésére - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hivatalos honlapján hétfőn.

2008.06.16 12:30MTI

Az AAA Premium Auto maximum két éves, legfeljebb 40.000 kilométert futott, prémium kategóriás használtautók értékesítésével, és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások biztosításával foglalkozik majd, egyelőre Csehország területén. 

Amennyiben a prémium kategóriás autók értékesítése beváltja a hozzá fűzött reményeket, az AAA Auto a szolgáltatást Magyarországon is el kívánja indítani - áll a közleményben. Az AAA Premium Auto által forgalmazott használtautó típusok átlagosan 10-40 százalékkal lesznek olcsóbbak, mint újonnan vásárolt "társaik". 

Az új üzletág elindításával az AAA Auto egy teljesen új, 682 négyzetméteres bemutatótermet adott át Brnóban. A beruházás értéke mintegy 580 millió forint. Az AAA AUTO Group N.V. 2008 első negyedévét 5,3 millió euró nettó veszteséggel zárta, ami az előző negyedévhez képest 42 százalékos csökkenés. A cég 115,3 millió euró bevételt ért el 2008 első negyedévében, ami az előző év hasonló időszakához képest 15 százalékos növekedés, 2007 negyedik negyedévéhez képest viszont 3,9 százalékos visszaesés.
 
A magyarországi bevétel, az összes bevétel 13 százaléka volt az első negyedévben, egy évvel korábban ez az arány 9 százalékot tett ki. A csoport 2007-ben 470 millió euró árbevételt ért el, 34,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, míg a nettó eredménye 4,9 millió eurós veszteséget mutatott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.