Közép-kelet Európában is jól fogynak az autók

Az AAA AUTO a 10 legnagyobb között

A nemzetközi tanácsadó vállalat az Ernst & Young, és a francia autóipari elemzésekkel foglalkozó, piacvezető Autobiz által közösen készített felmérés szerint az AAA AUTO Group N.V. (AAA AUTO) bekerült a tíz legnagyobb európai, gyártótól független gépjármű-forgalmazó közé.

2008.05.21 12:00ma.hu

A kutatás az 50 legnagyobb forgalmú, számos esetben autóimporttal is foglalkozó, gyártótól független járműforgalmazót tartalmazza. A lista első helyét az osztrák Porsche Holding foglalja el 437.000 Európában értékesített autóval.

Az AAA AUTO, a Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában az elmúlt évben értékesített közel 80.000 autóval, a lista tizedik helyét foglalja el. Ugyanakkor a Csoport fennállása óta már a 400 ezredik gépjárművét értékesítette. A legfrissebb adatok szerint az AAA AUTO a legdinamikusabb értékesítési növekedést Magyarországon és Lengyelországban, illetve a második hazai piacának tekintett Szlovákiában érte el 2007-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.