A leghűségesebb ügyfél

1913 óta használja ugyanazt a bankszámlát

Az elégedett ügyfél szobrának modellje is lehetne egy Ohio állambeli asszony, aki most ünnepelte 100. születésnapját, mivel ugyanazt, a vele majdnem egyidős takarékszámlát használja, amit még az Első Világháború előtt nyitottak neki.

2011.06.03 16:34Konrád - ma.hu

June Gregg nemrég említette egy barátjának, hogy ugyanazt a bankszámlát használja, amit még édesapja nyitott neki másfél éves korában, 1913 januárjában. A barát ezt elmesélte a dél-ohioi kisváros bankjában, ahol a számlát vezetik.
 
"Alig hittem el, amit hallok, 1913?!” - mondta Doug Shoemaker, az állam fővárosától, Columbustól 72 kilométerre található Huntington National Bank fiókvezetője. A felfedezést követő vizsgálat azt is megállapította, hogy nem elég, hogy valóban ugyanaz a bakszámla, de még a számlaszám is csak egyszer változott, mikor a Huntington magába olvasztotta a Savings Bank-ot a nyolcvanas évek elején.

Gregg még mindig őrzi az eredeti kék betétkönyvét, amiben szerepel az első letét, 6,11 dollár. Édesapja Gilbert, aki kukorica, búzatermesztéssel foglalkozott, a Savings Bank ügyfele volt és azt szerette volna, ha lánya megtanul takarékoskodni.
 
“Mindig ezt tanította nekünk: elkerülni az adósságot, és hogy csak azt vegyük meg, amire megvan a pénz” - nyilatkozta Gregg. A számla segítségével az asszony kellemesen tölti nyugdíjas éveit még ennyi idő után is. Ennek oka, hogy az 1976-ban nyugdíjba vonult néninek saját bevallása szerint nincsenek nagy igényei.

Gregg több mint 25 éven keresztül dolgozott a helyi postán, előtte pedig egy vegyeskereskedést vezetett, amit 1932-ben, három évvel az érettségije után nyitott meg.
 
Elmondása szerint soha fel sem merült, hogy bankot váltson mivel kedvelte ezt a bankot. Greg McBride, a Bankrate.com elemzője szerint régen sokkal gyakoribb volt, hogy az ügyfelek hosszútávon kötődjenek bankjukhoz, de ez a mai felgyorsult világban nem jellemző. Ennek oka szerinte a bankolás körüli sok változás, és hogy folyamatosan arra ösztönzik az embereket, hogy bankot váltsanak.
 
Számláit ugyan nem innen fizeti, de a Bainbridge-ben élő asszony a mai napig 27 kilométerre fekvő bankjában tartott számlájáról intézi egyéb pénzügyeit.
 
A bank felköszöntötte, mint legrégebbi ügyfelét 100. születésnapja alkalmából, és a következő 100 napra felemelték a megtakarításokra járó kamatot 5 százalék környékére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.