Kétéltűek oltanak

Videóval! Égő tankok és házak - tűz egy lőszerraktárnál

Az oroszországi autonóm köztársaságban, Baskírföldön tűz pusztított el egy tüzérségi lőszerraktárt és a közeli városka 40 házát pusztította el.

2011.05.27 17:45Konrád - ma.hu

A hatóságok több mint 2000 embert evakuáltak a környékről. Szemtanúk beszámoltak több robbanásról is, amikor a tank és tüzérségi lőszerek meggyulladtak. A robbanások miatt egyes nagy-kaliberű lőszerek 3 kilométerre is becsapódtak mielőtt felrobbantak volna ezzel üresen álló házakat pusztítva el és erdőtüzet okozva.

Legalább 12 ember sérült meg a balesetnél, és egy ember meghalt mikor a kimenekítés során elgázolták.

Egy Be-200 kétéltű repülőgép és három - az Orosz Vészhelyzeti Minisztériumhoz (Emercom) tartozó ipari tüzek oltására tervezett - robot vette fel a harcot a tűzzel.

A tűz a 99. Fegyverraktár sétányán kezdődött, ahol a kivont lőszereket készítették fel az újrahasznosításra. A raktár Urman községtől nem messze, Baskírföld fővárosától, Ufától mintegy 100 kilométerre fekszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.