A szomszédok semmit nem tettek

Napokig éhezett a kisfiú: anyja külföldre ment dolgozni

Az anyja külföldön dolgozott, az apja börtönben ül annak a másfél éves kisfiúnak, akit a rendőrök szabadítottak ki a lakásból - a bent lévő nagynénje és nővére éheztették a kicsit.

2011.05.26 14:29ma.hu / manna.ro

Két napja volt étlen-szomjan bezárva otthonába egy másfél éves kisfiú, de mint kiderült, nem először. A Kolozsvártól nem messze élő gyermek édesapja már jó ideje börtönben ül, anyja pedig külföldön vállalt munkát, ezért fordulhatott elő, hogy napokra magára hagyta a kicsit.

Pontosabban 15 éves nagylánya gondjaira bízta, ám a hatóságok elmondásából kiderült, hogy ő saját magát is képtelen ellátni, nemhogy egy kisbabára vigyázzon.

A környékbeliek tudtak az anya hosszas elutazásairól, ám mindössze annyit tettek, hogy megpróbáltak néhanapján ételt bejuttatni a lezárt lakásba - sikertelenül. Ezúttal is a gyermek segélykiáltásaira lettek figyelmesek, akkor hívták ki a rendőrséget, akiket nagy meglepetés fogadott: a bejáratot belülről elbarikádozta a nagyobbik gyermek és nagynénje, a rendőröknek többször is fel kellett őket szólítaniuk, hogy nyissák ki az ajtót, mire hajlandók voltak engedelmeskedni.

A helyszíni beszámolók szerint borzalmas állapotok fogadták a házba lépő rendőröket és a hatóság munkatársait, a nagylány nagyon agresszívan állt ellen a szociális munkások bejutásának.

A kisfiút kimenekítették a leírhatatlan rendetlenségből és mocsokból, jelenleg kórházban próbálják helyrehozni a leromlott állapotát, utána nagy valószínűség szerint állami gondozás vár rá, akárcsak kamasz nővérére.

Azt nem tudni, hogy a nagynéni ellen indul-e bármiféle eljárás, aki "segített" a nagyobbik gyereknek az ellenállásban.

A szomszédok elmondták, hogy már hónapok óta tudnak az anya "kiruccanásairól", de sosem jelezték az illetékes szerveknél a problémát.

Itt sínylődött a gyermek (Fotó: manna.ro)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.