Korlátozott számban

Pólóokmány: Obama "amerikai gyártmány"

Bárki magára veheti az Egyesült Államok elnökének születési anyakönyvi kivonatát - pólón.

2011.05.21 09:24MTI

De csak akkor, ha elég gyors. A trikók ugyanis korlátozott számban készültek, a világhálón lehet rájuk licitálni, a kikiáltási ár 25 dollár - 5 ezer forint.

A pólók elején Barack Obama arcképe van, alatta felirattal, amely szerint "Made in the USA" - azaz: "amerikai gyártmány". A póló hátán az ezt igazoló dokumentum áll: az elnök születési anyakönyvi kivonata. Egészen részletes a felirat, amelyen a teljes név: Barack Hussein Obama II. Az időpont: 1961. augusztus 4., 19 óra 24 perc. A hely: Kapiolani szülőotthon és Nőgyógyászati Kórház, Honolulu, Hawaii.

Barack Obamát korábban olyan vádak érték, hogy nem született amerikai, így csupán bitorolja az Egyesült Államok elnöki tisztét, nincs joga hozzá. Ezekre válaszul a múlt hónapban a Fehér ház kirukkolt Obama anyakönyvi kivonatával, amely minden kétséget kizáróan igazolta, hogy az elnök születési helye Hawaii, Obama tehát "bennszülött".

A trikóból a bevétel Obama 2012-es újjáválasztási kampányába kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.