Egyedi keresztnevet kerestek - Sikerült!

"Lájkolták" a lányukat: így nevezték el az újszülöttet!

Minden szempontból különleges nevet akart adni lányának egy izraeli házaspár, ami végül sikerült: az egyik legnagyobb közösségi oldal után "Like"-nak nevezték el az újszülöttet.

2011.05.17 10:29ma.hu

Facebook nevű baba már volt, így igencsak össze kellett szednie magát az izraeli házaspárnak, akik elhatározták, egyedi nevet adnak újszülött lányuknak. Végül nemcsk a gyermek, hanem a nagy ötlet is megszületett: "hívjuk Like-nak!"

A büszke szülők, Lior és Vardit Adler azt állítják, hogy választásuknak nincs köze semmiféle reklámfogáshoz és a Facebooktól sem kaptak semmilyen juttatást, amiért gyermekük egy életen keresztül reklámozni fogja az oldal talán leghíresebb "gombját". Csak a szójáték kedvéért választották ezt a nevet.

Magyarul nehéz visszaadni ezt a szójátékot, de a like angolul szeretetet, imádatot jelent, vagyis minden bizonnyal gyakran hangzik el a szülők szájából a "We like Like", azaz "Mi szeretjük Szeretjüköt" mondat. Az majd a jövő zenéje, hogy a gyermek mennyire fogja ezt viccesnek találni.

Mindenesetre nem az Adler-szülők az egyedüliek, akiknek kétségbe vonható a józan ítélőképességük. Egy férfi felajánlotta, hogy Batmannek fogja hívni a fiát, ha összegyűlik a közösségi oldalon 500 ezer rajongója, egy másik pár pedig egész egyszerűen Facebooknak nevezte el gyermekét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.