15 év után most álltak először szóba egymással

Mimiért verekedett össze Farkasházy és Selmeczi?

15 évvel ezelőtt egymásnak esett az addigi két jóbarát, Farkasházy Tivadar és Selmeczi Tibor, azóta levegőnek nézték egymást. Most kibékültek, de mindenkit az érdekel: miért vesztek össze?

2011.05.03 15:29ma.hu

"A Ferencváros-Loki meccseken minket külön szoktak verni" - vallotta be tréfálkozva Selmeczi Tibor, bár tény, hogy Farkasházy Tivadarral az egymással szemben álló két csapatnak drukkolnak, ami már önmagában is épp elegendő lehetne egy életre szóló viszályhoz. Ám a két humorista nem a focicsapatokon veszett össze 15 évvel ezelőtt annyira, hogy azóta nemhogy nem szóltak egymáshoz, de még csak tudomást sem vettek a másikról.

Érthető, ha ennyi év után sokan kíváncsiak rá, mi is történt valójában, mi váltotta ki azt a pletykaszinten elhíresült verekedést, ami után csak most sikerült egy asztalhoz ültetni a két sztárt.

"Nem nagyon lehet erre már válaszolni, annyira régen volt." - ismerte el Selmeczi az RTL Klub Reggelijében, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy már csak megszokásból haragudtak egymásra. A humorista bevallotta, hogy adás előtt oda is szólt Teddynek: "Ha megkérdezik, azt fogom mondani, a Mimin (Farkasházy felesége - a szerk.) vesztünk össze!"

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence


Teddy sem tudja felidézni a harag kezdetét, ugyanakkor úgy véli, a szakmájukban annyi konfliktus van mostanában, hogy nincs idő a személyeskedésekre, ezeket félre kell tenni a közös cél érdekében. "Annyi mindent vesztettem, hogy ez a barátság 15 évig szünetelt, hogy ahogy telik az ember ideje, legyen észnél!" - mondta.

Selmeczi számára az volt a legnehezebb ebben a 15 évben, hogy előtte nagyon közeli barátok voltak, és az összeveszés után rendkívül fájt a hiánya. Ám még ezzel együtt is szilárdan hitt benne, hogy ha bármikor igazán nagy bajba kerülne, például elakadt volna egy világvégi helyen, mint mondja: "lehet, hogy nem szólt volna bele a telefonba, de őt hívtam volna fel, és tudom, hogy segített volna".

Nyilvánvaló ezek után a kérdés, hogy akkor miért nem kezdeményezte egyikük sem a békülést? Teddy elmondta, ő leginkább kínosnak érezte az egész helyzetet és ezért nem közeledett Selmeczihez. Így persze könnyen megérthetjük, hogy még örült is, hogy a Heti hetesben másvalaki vállalta fel a közvetítő szerepét, úgy kezdhettek el beszélgetni, hogy nem kellett egyiknek se igazán azt a bizonyos első lépést megtennie.

"Mi nagyon jók voltunk annak idején együtt, képviseltünk valamit" - vette át a szót Selmeczi, kifejezve a reményét, hogy talán most újra együtt tehetnek valamit azért, hogy a kabaré műfaja megint a régi fényében tündökölhessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.